Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol ÇARŞI SİNAN ENGİN'E KARŞI - Futbol Haberleri

        Türkiye Profesyonel Futbol Ligi 50. yılına adım atarken Beşiktaş da 1-0'lık Konya galibiyetiyle sezonu açıp, taraftarını selamladı. Hakem Selçuk Dereli; Beşiktaş ve Konya için sezonun startını veren düdüğünü çalmadan kapalının "Ne imparator isteriz, ne de kral. SAĞLAM olsun. SAĞLAM kalsın. Kaçıncı olursa olsun!" ve "Çarşı Sinan Engin'e karşı" mesajlarıyla verdiği pankartlı nota maçın önüne geçti. Bu uyarılar Ali Gültiken'e gösterilen taraftar vefasının yanı sıra, olası başarısızlığın adresinin bundan sonra Sinan Engin ve başkan Demirören olacağının mesajını da verdi. İlk fırsatta çift forvete dönen Sağlam, Serdar Kurtuluş'a asist imkanı verecek kadar hücum futbolu anlayışıyla sahadaydı. 9'da Serdar Özkan'ın uzaktan sert şutuna ve 12'de soldan giren Ricardinho'nun plasesine Özden kurtarışlarıyla izin vermedi. 24'de Serdar Kurtuluş'un sağdan ortasına Nobre yükselerek kafayı vurdu. Özden yine çıkarmayı başardı. Ancak 37. dakikada Serdar Kurtuluş'un mükemmel ortasında Bobo'nun kafasına engel olamadı: 1-0. Beşiktaş ikinci yarıda da kontrolü elinden bırakmazken 58'de İbrahim Akın'ın şutu yan direkten döndü. 61'de sahada basmadık yer bırakmayan Serdar Kurtuluş'un vuruşu Özden'de kaldı. Son 30 dakikada Beşiktaş sağdan maçın yıldızı Serdar Kurtuluş'la ve sola alınan Serdar Özkan'la ataklar geliştirdi. Delgado, Ali Tandoğan, Nobre, Serdar Kurtuluş'la rakip kaleyi yoklayan pozisyonlar buldu.Saman alevi gibi yoklamalar yapan Konya'nın ataklarına özellikle İbrahim Toraman geçit vermedi. Futbolcunun sahada, taraftarın tribünde zevk almaya başladığı görülürken, Beşiktaş, Konya karşısında 1-0'la lige 'Sağlam' bir giriş yaptı.

        Beşiktaş'ın geçen sezon ligdeki en skorer ismi olan Bobo, yeni sezona da formda girdi. Konyaspor ağlarını bu müthiş kafa golüyle havalandıran Brezilyalı forvet, son 3 resmi maçta 4 gol (Sheriff 2, Fenerbahçe 1) kaydetmeyi başardı.

        Sağlam Ezber Bozdu

        Kısıtlı kadrosuna rağmen Kayserispor'a oynattığı futbolla dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, aynı cesareti Beşiktaş'ın başında da göstermeye başladı. Sağlam, Konya ile yaptıkları maçta sahaya tek ön libero (Koray Avcı) sürdü; hücum hattını ise iki forvetle (Bobo, Nobre) oluşturdu. Bu ikilinin arkasına ise Ricardinho'yu monte ederek sürekli golü düşünen bir ekip yaratacağının sinyalini ilk lig maçında gösterdi.

        ÜZÜLMEZ'İN YERİNDE TELLO

        Ertuğrul Sağlam, çift ön libero ve tek forvetli oyun sistemlerini tercih eden Süper Lig'deki diğer teknik direktörlerden farkını da ortaya koydu. Öte yandan sakatlıktan kurtulan Gökhan Zan formasına kavuştu. Süper Kupa finalinde kırmızı kart gören İbrahim Üzülmez'in yerinde yani sol bekte ise Tello görev yaptı.

        Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Konyaspor karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Futbolcularının mücadelesinden ve tempolu futbolundan dolayı memnun olduğunu kaydeden Sağlam, "Hepsi kendilerinden beklediğim görevleri eksiksiz yerine getirdi. 90 dakika boyuncu koştular ve asla oyundan düşmediler. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik daha da farklı bir skorla galibiyet alabilirdik" dedi.

        İSTENMEYEN ADAM

        Beşiktaş taraftarı sürekli destek verdiği Ertuğrul Sağlam'ı maçtan önce tribünlere çağırdı. Genç teknik adam ise genel menajer Sinan Engin'e tribünleri beraber selamlamayı teklif etti. "Çarşı Sinan Engin'e karşı" gibi pankartlar nedeniyle canı sıkılan Engin ise bu öneriyi geri çevirdi. Bunun üzerine Sağlam tribünlere tek başına gitti. Bu gelişmelerin yaşanmasının ardından başkan Yıldırım Demirören'in devre arasında yöneticilerle birlikte soyunma odasına indiği ve Engin'e "Kafana takma. Sonuna kadar arkandayım" dediği öğrenildi. Sinan Engin ise yaşananlarla ilgili olarak, "Benim işim Ertuğrul Sağlam'a yardım etmek. Başkanımız demek ki kendini eleştiren birisini işe alacak kadar erdemli. Biz ise başarısız olursak gidecek kadar onurluyuz. Beni eleştirenler zamanında bana alkış tutuyorlardı. Yine de canları sağolsun" dedi.

        Kafam rahat

        Beşiktaş'a galibiyeti getiren Bobo karşılaşmanın ardından şunları söyledi: "Sözleşmemin uzatılması kafamın iyice rahatlamasına yol açtı. İyi bir gol ortalaması tutturdum. Bu performansımın devamı gelecek."

        Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ