Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Eylem sona erdi! - Futbol Haberleri

        Kulüp çalışanları yaptıkları ortak yazılı açıklamada, 2 yılı aşkın süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eyleme, futbolcuların da destek vererek geçen haftaki Denizlispor maçına çıkmadığı belirtilerek, eylemi başlatmalarındaki amacın Diyarbakırspor'un içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtarılmasına katkı sunmak olduğu savunuldu.

        Ancak eylem süresince kulübe hiç kimsenin sahip çıkmadığı ve adeta kulübün kaderine terk edildiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

        ''Kamuoyu olan bitene seyirci kalmış ve ne acıdır ki hiç kimse kulübün içinde bulunulan durumu düzeltmeye yönelik hiçbir girişimde bulunmamıştır. Bizler, kulüp çalışanları olarak Diyarbakırsporumuzun kurtuluşu amacına yönelik gündem oluşturmak ve kamuoyunun dikkatini bu noktaya çekmek istedik. Maalesef Diyarbakırspor gözden çıkarıldığı için haliyle böyle bir kamuoyu da oluşmadı. Evet, belki kamuoyu oluşturmada başarılı olamadık ama neyi başardık biliyor musunuz? Diyarbakırspor'un sahipsizliğini, gözden çıkarıldığını, hiç kimse için bir değer taşımadığını ortaya çıkardık. Bunun kamuoyu nezdinde tescilinin yapılmasını sağladık. Bu durum takımın tek sahibinin biz kulüp çalışanları olduğunu göstermiştir.

        Bu eylem futbol takımlarının sadece sahaya çıkan 11 kişiden oluşmadığı, bu işin mutfağında birçok kişinin çalıştığı gerçeğini ortaya koymuştur. Bu kulübün bugünlere gelmesinde herkesin mutlaka payı vardır. Kötü yönetenler, sessiz kalanlar, adama göre haber yapan medya, takımı galipken dahi kulübün ceza görmesi için saha kapamaya sebep olan taraftar ve bunlara sessiz kalan biz personelin de payı vardır. Aslında halen belki bu kulübün kurtuluşu için bir umut daha vardır. Bu da halen devam etmekte olan teftişin sonucunda ortaya çıkacak olan tablodur. Biz bu teftişi önemsiyor ve kulübümüz için bir kurtuluş olarak görüyoruz.''

        Açıklamada, kulüp çalışanları olarak kendi aralarında yaptıkları değerlendirme sonucunda, eylemlerinin Diyarbakırspor'un zihinlerden ve gönüllerden silinmiş olması nedeniyle bu saatten sonra bir anlam taşımayacağı kanaatine varıldığı ifade edilerek, ''Kulübümüze daha fazla zarar vermemek için başlatmış olduğumuz eylemimize son veriyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz fedakarlık ve özveriye devam ederek hafta sonunda oynanacak olan Kayseri Erciyesspor ve kalan diğer müsabakalara takımımızın çıkması için elimizden gelen gayreti gösterme kararı verilmiştir'' denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ