Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Aydınlar soruları yanıtladı! - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike iddialarına yönelik soruşturmada adı geçen şüpheli kişi ve kulüplerle ilgili olarak bu aşamada bir hüküm verilmesinin doğru, adil ve hakkaniyete uygun olmayacağını, kararın, iddianamenin kabulü sonrası verileceğini açıkladı.

        Aydınlar, daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı...

        "55. MADDE DEĞİŞMEYECEK"

        Şike ve teşvikle ilgili olarak küme düşürülmeyi öngören 55. maddenin değiştirilip değiştirilmeyeceği şeklindeki soruya Aydınlar, "Şu anda öyle bir düşüncemiz yok. Zaten değişiklik farklı algılanır" dedi.

        "FİKSTÜR ÇEKİLECEK"

        Fikstürün normal zamanında çekilip, sezonun belirlenen tarihte başlayacağını söyleyen Aydınlar, ayrıca Bank Asya'dan da bazı takım isimlerinin dosyada yer aldığını söyledi.

        "HİÇ BİR BASKI SÖZ KONUSU DEĞİL"

        'Bu kararı alırken çekinceniz oldu mu?' sorusuna ise Aydınlar, "Hiç bir baskı söz konusu değil. Bu olayların nedeni biz ve yönetim kurulumuz değil. Bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Burada alacağımız kararla herkesi memnun etmemiz mümkün değil. Herkes bir yerlere çekebilir. Ama hiç bir kişinin baskısı söz konusu değil" yanıtını verdi.

        Son olarak kulüplerin son derece olumlu tavır takındığını söyleyen Aydınlar, "Alacağımız her türlü kararın arkasında olacaklarını söylediler. Bize güvendiklerini söylediler. Bunun için kulüplere teşekkür ediyoruz" şeklinde sözlerini bitirdi.

        ADI GEÇENLERİN DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLME NEDENLERİ

        Şike iddialarında adları geçen kişilerin Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilme nedenlerine açıklık getiren başkan Aydınlar, şöyle konuştu:

        ''Biz bu raporları aldıktan sonra bazı kişilerin istediği gibi karar veremeyiz. Disiplin Kurulu'na sevk edilen bazı yönetim kurulu üyeleri şu anda tutuklular. Tutuklu bulundukları halde imza atarak kulüplerini temsil edebilirler. Bu kararla bu temsil hakkı ellerinden alınmıştır.''

        İsimleri geçenlerin ifadesi için herhangi bir teşebbüsün olup olmadığı yönündeki soruyu ise Aydınlar, ''Tutuklu ve tutuksuz, bizim için fark etmez. Kişiler var. Şüpheliler var. Savunmalarını alabilmemiz için suçlama yapmamız gerekiyor. Belge olması gerekiyor. Biz bu belgeyi gösteremiyoruz. Belgeyi göstermemiz yasak. Gösterirsek 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağız. Hiçbir savunma alamadık, alamayız. Böyle teşebbüsümüz olmadı'' diye yanıtladı.

        ''ŞU AN UEFA'NIN YAPTIRIMI SÖZ KONUSU DEĞİL''

        Alınan kararlar sonrası UEFA'nın yaptırımlarının ne olacağı konusundaki soruyu ise başkan Aydınlar, şöyle yanıtladı:

        ''Şu anda Futbol Federasyonu henüz kulüplere bir yaptırım uygulamamıştır. Gizliliğin kalkmasını beklemektedir. Yani davanın açılmasını beklemektedir. Dolayısıyla şu an UEFA'nın da ne bize ne kulüplere yaptırım yapması söz konusu değil. Kişilerin savunma haklarını kullanma imkanı olduktan sonra kararımızı vereceğiz. Şu an için verilmiş karar yok. Sadece bir kısmı tedbirli olmak üzere PFDK'ya sevk edilmişlerdir. Şu an verdiğimiz karar bu.''

        BORSA KAPANIRKEN AÇIKLADI

        Başkan Aydınlar, kulüplerin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki durumları konusunda Sermaye Piyasası Kurulu ile görüşmelerin yapılıp yapılmadığı konusundaki soruyu ise şöyle yanıtladı:

        ''Biz konunun sportif tarafına bakıyoruz. Yatırımcının hakkını korumak gibi konular, tabiİ üzerimize düşen bir şey olursa yaparız, bu SPK'nın görevi. SPK nezdinde veya İMKB nezdinde girişimimiz söz konusu değil. Davranışlarımıza dikkat ediyoruz. Bugün bu açıklamayı 17.30'da, Borsa kapandıktan sonra yapıyoruz. Buna özen gösteriyoruz.''

        ''KARAR VEREBİLECEĞİMİZ ŞEYLER OLSAYDI VEREBİLİRDİK''

        Savcılıkta tutuklanmaya yetecek belgelerin olabileceğini kaydeden Mehmet Ali Aydınlar, ''Ama bizim karar almamız açısından yeterli olmayabilir. Tutuklama kararını veren biz değiliz. Onlar için yeterlidir ama bizim için bu kararı vermek açısından yeterli bilgi ve belge yok. Onun için karar verilemedi. Kesin karar verebileceğimiz şeyler olsaydı belki karar verebilirdik. Geldiğimiz nokta bu'' dedi.

        ''KENDİNİ ŞÜPHELİ GÖREN KULÜP...''

        Alınan kararlar sonrasında kulüplerin Avrupa kupalarına katılma durumlarına yönelik soruya da Aydınlar, ''Kendilerini şüpheli olarak gören kulüpler katılmayabilir'' karşılığını verdi.

        Avrupa kupalarına katılmanın tamamen takımların sorumluluğunda olduğunu kaydeden Mehmet Ali Aydınlar, ''Kendilerini şüpheli gören varsa şimdiden katılmayabilirler. UEFA da suçlu oldukları kanıtlanırsa gerekli cezayı verecektir. En son Yunanistan'da örneğini gördük. Bunun muhatabı ismi geçen ve şüpheli konumda olan kulüplerdir'' dedi.

        Karar sürecinin uzaması halinde uygulamanın gelecek sezonlar için olup olmayacağı konusunda ise Aydınlar, ''Şu an kendimizi bağlamayalım. Bu iddianamenin ortaya çıkması gerekiyor. Mahkemece kabul edilmesi gerekiyor. Daha sonra bizim Etik ve Disiplin Kurulumuzun savunmaları alması gerekiyor'' diye konuştu.

        Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, yaşanan süreçte kulüplerin olumlu tavır aldığını, kendilerine bir şey yansımadığını vurgulayarak, kulüplere teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ