Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor İstanbul BŞB, Eskişehirspor - Rams Başakşehir Haberleri

        Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu ilk hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Eskişehirspor 1-1 berabere kaldı.

        İSTANBUL BŞB: 1 - ESKİŞEHİRSPOR: 1

        STAT: Atatürk Olimpiyat

        HAKEMLER: İlker Meral, Gökhan Memişoğlu, Hakan Yemişken

        İSTANBUL BŞB: Oğuzhan Bahadır, Rızvan Şahin, Mahmut Tekdemir, Metin Depe, Ekrem Ekşioğlu, Efe İnanç, Zeki Korkmaz (Dk. 80 Gökhan Süzen), Holmen, Tom Silva (Dk. 76 Visca), Doka, Webo

        ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Nadarevic, Volkan Yaman (Dk. 65 Koray Arslan), Diego, Dede, Tello (Dk. 85 Pele), Erkan Zengin (Dk. 46 Veysel Sarı), Hürriyet Gücer, Bülent Ertuğrul, Batuhan Karadeniz, Kamara

        GOLLER: Dk. 26 Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Dk. 57 Doka (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

        SARI KARTLAR: Dk. 44 Zeki Korkmaz, Dk. 70 Efe İnanç (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 65 Bülent Ertuğrul, Dk. 74 Veysel Sarı (Eskişehirspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Tom Silva'nın ceza alanına ortasında Webo kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

        22. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında ceza alanı önünde Batuhan Karadeniz topu indirdi. Bülent Ertuğrul'un vuruşunda top yandan auta çıktı.

        26. dakikada konuk Eskişehirspor'un golü geldi. Erkan Zengin'in ara pasıyla savunma arkasına sarkıp sol çaprazdan ceza alanına giren Batuhan Karadeniz, sağ ayağının dışıyla güzel bir vuruş yapıp, topu ters taraftan ağlara gönderdi: 0-1

        30. dakikada İstanbul Büyküşehir Belediyespor'dan Doka'nın ceza alanı dışından vuruşu savunmaya çarparak kornere gitti.

        31. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Tom Silva'nın sağdan ortasında ceza alanındaki Webo'nun kafa şutunda top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

        42. dakikada Eskişehirspor net bir fırsattan yararlanamadı. Tello'nun pasıyla bir anda savunmanın arkasına sarkan Kamara, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kamara, kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada Eskişehirspor'da Dede'nin uzaktan aşırtma vuruşunda topu kaleci Oğuzhan Bahadır son anda kornere gönderdi.

        54. dakikada Batuhan Karadeniz'in ceza alanına ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Veysel'in vuruşunda topu kaleci Oğuzhan Bahadır, son anda kornere çeldi.

        57. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor eşitliği yakaladı. Sağ kanattan Zeki'nin ortasında ceza alanındaki Doka, güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-1

        69. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Doka'nın ceza alanı dışından vuruşunda top auta çıktı.

        79. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Doka'nın kullandığı köşe atışında, Ekrem Ekşioğlu'nun vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

        "TELAFİSİ OLABİLECEK BİR SONUÇ"

        Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu ilk maçında Eskişehirspor ile sahasında 1-1 berabere kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da antrenör Zafer Turan, sahalarında yaşadıkları puan kaybını telafi edebileceklerine inandığını söyledi.

        Teknik Direktör Arif Erdem'in cezası nedeniyle takımın başında sahaya çıkan Zafer Turan, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, grup maçlarına galibiyetle başlamayı hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:

        ''Çok büyük kayıp değil gibi görünüyor ama kısa periyotta galibiyetle başlamak önemliydi. Telafisi olabilecek bir sonuç ortaya çıktı. Ancak yine de galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyoruz. Çok pozisyonumuz vardı, istedik, mücadele ettik ama olmadı. Önümüzde 5 maçımız daha var. Bu grubu birinci bitireceğimize inanıyoruz. Buruk bir durumdayız çünkü galip gelebileceğimiz bir maçtı.''

        FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu golcü oyuncu Doka, zor bir maç karşılaşmadan beraberlikle ayrıldıklarını kaydederek, ''Güzel bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Hocamızın bizden beklediği galibiyetti. Maalesef bunu elde edemedik ama daha çok çalışıp bundan sonraki maçlarda galibiyetler elde etmek istiyoruz'' dedi.

        Zeki Korkmaz ise bugün iyi bir futbol ortaya koyduklarını kaydederek, ''Buraya gelmeyi hak ettiğimizi gösterdik. İç sahada önemli olan 3 puan almaktı. Bir anlık dalgınlığımızdan golü yedik. Sonra maçı çevirmek için elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki maçlarda toplayabildiğimiz tüm puanları toplayıp, üst turdan gelecek takımla final oynamak istiyoruz'' diye konuştu.

        "PUANLA BAŞLAMAK ÖNEMLİYDİ"

        Spor Toto Süper Final Avrupa Grubu'nda deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Ersun Yanal, grup maçlarına puanla başlamanın önemli olduğunu her iki takımın da bunu başardığını söyledi.

        Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, her iki takım için de puanla başlamanın önemli olduğunu kaydederek, şunları kaydetti:

        ''Rakibin bize oyununu kabul ettirmek için zaman zaman yaptıyı baskıya karşılık verdik. Ancak çok iyi oyun olduğunu söyleyemem. İki takım için de oyundan çok maçın sonucu önemliydi. Puanları paylaştık. Oyun olarak çok pozitif bulduğumu söyleyemem. Bu tip karşılaşmalarda kaybediyorsunuz ama biz iyi oynayan bir takımız. İyi oynayarak diğer karşılaşmalarda istediğimiz sonuçları alabileceğimizi düşünüyorum. Onun dışında iki takım oyuncuları için de maç centilmence geçti. Bu maç biraz daha seyirciyle desteklenseydi daha kaliteli bir oyun ortaya çıkabilirdi. Biz ligdeki ve kupadaki hedefimize devam ediyoruz. Ligde finale çıkıp kupayı da Eskişehir'e getirmek istiyoruz.''

        FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

        Eskişehirsporlu futbolculardan Hürriyet Gücer, hava şartlarına karşın iyi bir mücadele ortaya koyduklarını kaydederek, ''Kupa maçından kalan bir yorgunluk vardı. Takım olarak hedeflerimiz var. Grubu lider bitirip Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Kupada da çok iddialıyız. İnşallah bizim için hayırlısı olur'' dedi.

        Kaleci Ivesa ise taraftarlara iyi maç izlettirdiklerini kaydederek, ''Hava şartları her iki takım için de zordu. Kendi adımıza bakarsak 1 puana sevinmeliyiz'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ