Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Yılın en iyi futbolcusuna 3 aday - Futbol Haberleri

        Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından her yıl açıklanan dünyada yılın en iyi futbolcusu yarışında son 3 isim arasına Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro ve Ronaldinho girdi.

        Teknik direktörler ve ulusal takımların kaptanlarının kullandığı oylarla belirlenen son 3 ismi bugün açıklayan FIFA, Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Fransa Milli Takımı kaptanlığını yapan Zinedine Zidane, kupayı kaldıran İtalya Milli Takımı'nın kaptanı Fabio Cannavaro ve Brezilya'dan Ronaldinho'yu yılın en iyi 3 ismi olarak belirledi. Daha önce bu ödülü 3 kez kazanan ve Dünya Kupası final maçının uzatma dakikalarında İtalyan futbolcu Marco Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kart gören Zidane, final karşılaşmasının ardından futbolu bırakmıştı.

        Almanya'da kendisinden bekleneni veremeyen ve tüm futbolseverleri hayal kırıklığına uğratan Ronaldinho ise FC Barcelona'nın son 2 lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda gösterdiği performans nedeniyle bu ödüle aday gösterildi. Ronaldinho, son 2 yıldır dünyanın en iyi futbolcusu seçiliyordu.

        Pazartesi günü Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen Cannavaro ise kupayı kazanan İtalya Milli Takımı'nda kaptan olarak görev yapmıştı.

        Dünyada yılın futbolcusu 18 Aralık'ta Zürih'te açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ