Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ortaya çıkan bıçaklanma hadisesinden ardından "Ceza gelir mi?" sorusu cevabını buldu - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Eskişehirspor maçı öncesi genç bir taraftarın bıçaklandığının ortaya çıkmasının ve ardından gündeme gelen "Fenerbahçe'ye saha kapama veya seyircisiz oynama cezası gelir mi?" sorusu cevabını erken buldu.

        TFF Hukuk Müşavirliği haftanın maçlarıyla ilgili sevklerini bugün tamamlayarak ilgili kulüplere gönderirken sarı-lacivertlilerin sevk dosyasında ilgili bıçaklama hadisesinin olmadığı ortaya çıktı.

        Maçtan bir gün sonra ilçe emniyet müdürlüğü polis tutanaklarıyla ortaya çıkan stattaki bıçaklama hadisesinin karşılaşmanınn temsilcisi Cenk Altun ve Sırrı Tuğ'un raporlarında olmaması Fenerbahçe'yi ciddi bir cezadan kurtarmış oldu.

        TEMSİLCİ RAPORLARINDA OLMASI ŞART

        TFF yetkilileri kulüp ve kişilerin sevk işlemlerinin talimatlar gereği maçta görevli hakem ve temsilci raporlarıyla mümkün olabileceği belirtilerek, daha önce İnönü Stadı'ndaki bıçaklanma (Beşiktaş - Ç. Rizespor) ve Olimpiyat Stadı'ndaki yaralanma (Fenerbahçe - Everton) hadiselerinin karşılaşmanın temsilci raporlarında yer almalarından dolayı ev sahibi kulüplerin PFDK'ya sevk edildiğinin altını çizdiler.

        UEFA AZ ALKMAAR MAÇINDA CEZA VERMEDİ

        Fenerbahçe - Eskişehirspor maçından sonra ortaya çıkan bıçaklanma hadisesinden sonra sarı-lacivertlilere ceza gelebileceği iddiaları Fenerbahçe'nin PFDK'ya sevk edilmemesiyle kısa zamanda yanıtını bulmuş oldu.

        Sevk işleminin sadece temsilci raporlarında olması halinde olabileceği belirtilirken, benzer olayın 22 Şubat 2007 tarihinde yine Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Az Alkmaar karşılaşmasında da olduğu ortaya çıktı. Yine o karşılaşma esnasında bıçaklanan ve hastaneye kaldırılan 6 kişiyle ilgili UEFA'nin temsilci raporlarında yer almadığı için sarı-lacivertli kulüp hakkında işlem yapmadığı öğrenildi.

        Sporx

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ