Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Euro 2016 elemeri Türkiye'nin rakipleri A Grubu, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İzlanda Kazakistan - Futbol Haberleri
        1

        KAZAKİSTAN
        A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda eşleştiği Kazakistan'a karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Milliler, Kazakistan ile bugüne dek yaptığı 4 maçı da kazandı. Türk Milli Takımı'nın toplam 15 golüne karşın Kazaklar sadece 1 gol atabildi.

        2

        Türkiye ile Kazakistan A milli futbol takımları tarihte ilk temaslarını 2006 Dünya Kupası elemelerinde gerçekleştirdi. 9 Ekim 2004 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçı Türkiye, Gökdeniz Karadeniz, Nihat Kahveci ve Fatih Tekke'nin (2) golleriyle 4-0 kazandı. 8 Haziran 2005 tarihinde Almatı'da yapılan rövanş maçını ise Türkiye bu kez 6-0 kazanırken, gollerini Fatih Tekke (2), Tuncay Şanlı (2), İbrahim Toraman ve Halil Altıntop attı.

        3

        İki ülke milli takımlarının yolları 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yine kesişti. 3 Eylül 2010 tarihinde Astana'da yapılan maçı ay-yıldızlı ekip Arda Turan, Hamit Altıntop ve Nihat Kahveci'nin golleriyle 3-0 kazandı. Milliler, Türk Telekom Arena'da 2 Eylül 2011'de yapılan rövanşı ise Burak Yılmaz ve Arda Turan'ın golleriyle 2-1 galip tamamladı ve bu karşılaşmada rakibinden ilk kez gol yedi.

        4

        FİNAL BİLETİNİ KAPTIRMIŞTIK
        Milliler, Letonya ile daha önce yaptığı 2'si resmi, 2'si özel 4 maçtan 1'ini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, 1'ini de yitirdi. 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında ise Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te İstanbul'da, BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçta İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.

        5

        İki ülke milli takımları son olarak 28 Mayıs 2013'te Almanya'nın Duisburg kentinde özel maçta karşılaştı. Karşılaşma 3-3 berabere sonuçlanırken, Türkiye'nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan (penaltı) ve Veysel Sarı kaydetti.

        6

        ÇEK CUMHURİYETİ
        Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 6'sı özel, 1'i resmi olmak üzere 7 maç yaparken, bu müsabakaların 4'ünü yitirdi, 2'sini kazandı, 1'inde de berabere kaldı. Bu maçlarda 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 18 gol gördü.

        7

        UNUTULMAZ MAÇ
        Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları ilk ve tek resmi maçlarını 15 Haziran 2008 tarihinde yaptı. EURO 2008'de, Cenevre'de oynanan ve tarihe geçen maçta milliler, Koller ve Plasil'in golleriyle 2-0 yenik duruma düştü. Maçı son 15 dakikada Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin (2) attığı gollerle 3-2 kazanan milliler, gruptan çıkıp, çeyrek finalde mücadele etme hakkını elde etti.

        8

        İki ülke milli takımları son maçlarını ise 6 Şubat 2013'te Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynadı. Bu özel maçı Çek Cumhuriyeti 2-0 kazandı. Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi aldı, 5 gol atıp, 24 gol yedi.

        9

        HOLLANDA
        Son Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde de aynı grupta yer alan iki ülke milli takımları arasında bugüne dek yapılan 10 maçın 2'sini Türkiye kazanırken, 5 karşılaşmada ise Hollanda sahadan galip ayrıldı. 3 karşılaşmanın berabere bittiği rekabette Türkiye'nin 5 golüne, Hollanda 12 golle yanıt verdi. Dünya Kupası elemelerinde yapılan iki maçı da Hollanda, 2-0'lık sonuçlarla kazandı.

        10

        SON 5 MAÇTA GOL ATAMADIK
        Türkiye ile Hollanda arasındaki 6 resmi karşılaşmanın tamamı Dünya Kupası eleme gruplarında oynandı. Bu karşılaşmaların 4'ünü Hollanda kazanırken, 1'inde ay-yıldızlılar galip geldi, 1 maç da berabere sonuçlandı. Türkiye ile Hollanda, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ilk kez eşleşti. A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile oynadığı son 5 maçta rakibine gol atamadı. İki ülke A milli takımları arasındaki son 5 maçın ikisi golsüz sona ererken, diğer üçünü Hollanda kazandı.

        11

        İZLANDA... SADECE 1 KERE KAZANDIK
        Milliler, 6'sı resmi, 1'i özel olmak üzere yaptıkları 7 maçta 4 kez sahadan yenilgiyle ayrılırken, sadece 1 kez kazanabildi, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. İzlanda'nın attığı 13 gole, milliler, 9 golle yanıt verdi. İlk olarak 24 Eylül 1980'de Dünya Kupası elemelerinde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü penaltıdan Fatih Terim attı.

        12

        Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de Dünya Kupası elemelerinde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 kaybetti. 1991'de yapılan özel maçı ise İzlanda 5-1 gibi açık farklı bir skorla kazandı. İzlanda ve Türkiye son olarak 1994'te Avrupa Şampiyonası elemelerinde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ