Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Londra Olimpiyatları'nda NBA oyuncularından kurulu ABD Erkek Basketbol Takımı, Litvanya'yı zorlu geçen maçta 99-94 yendi. Karşılaşmayı Türk hakem Recep Ankaralı yönetti. - Olimpiyat Haberleri

        Litvanya: 94 - ABD: 99

        Salon: Basketball Arena

        Hakemler: Recep Ankaralı (Türkiye), Luigi Lamonica (İtalya), Marcos Benito (Brezilya)

        Litvanya: Jasikevicius 8, Seibutis 8, Pocius 14, Kleiza 25, Valanciunas 4, Songaila 11, Jankunas 9, Jasaitis 5, Kalnietis 2, Kavaliauskas 6, Kaukenas 2

        ABD: Paul 7, Braynt 6, James 20, Durant 16, Chandler 1, Anthony 20, Westbrook 7, Williams 12, Love 7, Harden 3, Iguodala

        1. periyot: 25-33

        Devre: 51-55

        3. periyot: 72-78

        Litvanya, son 5 dakikaya kadar ABD'yi oldukça zorlarken, son dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyan Lebron James, ABD'yi galibiyete taşıdı.

        İlk periyotta Litvanya, Kleiza ile etkili olurken, ABD Durant'ın sayılarıyla ilk çeyreği 33-25 önde tamamladı. İkinci periyotta da ABD'yi oldukça zorlayan Litvanya, devreyi 4 sayı farkla 51-55 yenik kapadı.

        Karşılaşmanın 3. ve 4. periyodunda da ABD'nin farkı açmasına engel olan Litvanya, son 5 dakikaya 84-82 önde girdi. Ancak bu dakikadan sonra sahne alan Lebron James, adeta ABD'yi ateşledi ve üst üste bulduğu basketlerle takımının sahadan 99-94 galip ayrılmasını sağladı.

        ABD, bu galibiyetle A Grubu'nda yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

        Recep Ankaralı yönetti

        Karşılaşmayı Türk hakem Recep Ankaralı yönetti. Litvanya-ABD maçında başhakem olarak görev yapan Ankaralı, başarılı bir yönetim ortaya koydu.

        Londra Olimpiyatları'nda erkekler basketbolda ABD ile Litvanya arasında oynanan A Grubu maçında sahada iki Türk vardı.

        Basketball Arena'daki maçta Türk hakem Recep Ankaralı başhakem olarak görev alırken, karşılaşmanın anonslarını da bir başka Türk Mustafa Özben yaptı.

        Londra'da bugüne kadar ikisi kadın, üçü de erkek olmak üzere 5 maçta görev alan Ankaralı, olimpiyatlarda görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        Olimpiyat Oyunları'nda görev yapan dördüncü Türk hakemi olarak tarihe geçen Ankaralı, ''Olimpiyat Oyunları'nda görev yapmak gurur verici. Umarım böyle devam eder ve sorunsuz bir şekilde maçlarımızı tamamlarız'' dedi.

        İlk Türk anonsçu

        Olimpiyat Oyunları'nda basketbol maçlarında anonsçu olarak görev alan Mustafa Özben de, ''Olimpiyat Oyunları tarihindeki ilk Türk anonsçuyum. Ülkemi temsil etmekten büyük gurur duyuyorum'' diye konuştu.

        Olimpiyatlar için 2010 yılında başvuru yaptığını anlatan Özben, ''Uzun bir süreçten geçtim. Yaptığım işleri değerlendirdiler ve 2011 yılının sonunda benimle çalışmak istediklerini söylediler. Basketboldaki 3 anonsçudan biri olarak görev yapıyorum. Her gün iki veya 3 maçta görev yapıyorum. Olimpiyat sonuna kadar böyle devam edecek. Burada ülkemi temsil etmek gurur verici'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ