Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay adaylarını tanıtıyor

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtım töreninde açıklamalar...

         "Yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim edeceğiz"
        "Yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim edeceğiz" Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

        "HATAY'A BU YIL 1 TRİLYON KAYNAK AKTARDIK"

        Medeniyetlerin beşiği Hatayımızı en kısa sürede yeniden ayağa kaldırmak için canla başla çalışıyoruz. İnşallah deprem bölgesindeki 390 bin hak sahibi vatandaşımızın sonuncu da evinin anahtarını alana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buradan bir kez daha Hataylı kardeşlerimize söz veriyoruz; hangi zorlukla, engelle karşılaşırsak karşılaşalım, hangi sıkıntıları yaşarsak yaşayalım Hatay'ı eskisinden daha görkemli, güvenli, canlı şehir haline getirinceye kadar bize durmak, dinlenmek yok. Hükümetimizin gündeminin değişmez ilk maddesi 6 Şubat depremlerinde yıkılan şehirlerimizin yeniden inşası ve ihyasıdır. Temmuz ayında Meclisimiz tarafından kabul edilen ek bütçede deprem bölgesindeki şehirlerimizde kullanılmak üzere 762 milyar liralık kaynak ayırdık. Bu yıl içinde 1 trilyon kaynak ayırdık.

        REKLAM

        "VİCDANSIZLARDAN DEĞİLİZ"

        Biz depremzede kardeşlerimizi oy rengine göre hizmete layık görenlerden değiliz. Sırf sandıktan istediği sonuç çıkmayınca deprem mağdurlarından kaldıkları misafirhanelerden kapı dışarı eden, yaptığı 3 kuruş yardımı insanın başına kakan vicdansızlardan hiç değiliz. Depremzede kardeşlerimizin dertleriyle gerçekten dertlenen, çözülmesi için çaba harcanan bir yönetimiz. Milletimizin refahı, esenliği ve geleceği için ter döken bir ittifakız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Garip gurebanın elinden tutup kaldıracağız. Yolda kalmışların yoldaşlığını yapacağız. İhtiyaç sahiplerinin imdadına koşacağız. Hiçbir insanımızı aç açıp bırakmama düsturuyla gecemizi gündüzümüze katacağız.

        "MEHMET ÖNTÜRK KARDEŞİM AYAĞA KALDIRACAK"

        Hatay Büyükşehir'de Cumhur İttifakı adayı olarak Mehmet Öntürk kardeşimizi kamuoyumuzla paylaştık. Mehmet kardeşimizin Hataylıların teveccühüne mazhar olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatay kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkmakta zorlanan şehrimiz. Merkezi yönetimle yerel yönetim elele vermezse dayanışma halinde olmazsa, o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı. Şu anda Hatay'daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra badı harabül Basra oldu. Nerede belediye başkanı? Yok. İşte şimdi 31 Mart akşamı yeni bir dönemi ben inanıyorum ki, Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracaktır. Hatay iş ve icraat yerine laf üreten CHP zihniyetinin elinde adeta heder oldu. İnşallah sizlerin de güçlü desteğiyle 31 Mart'ta Hatay'da yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Elele, gönül gönüle vererek Hatay'ın hizmet ve eser siyaseti hasretini bundan 56 gün sonra bitireceğiz.

        "İNŞALLAH HATAY'DA BUNU BAŞARACAĞIZ"

        Hatay'ın her anında hep yanında olacak belediye başkanlarıyla yönetilmesini temin edeceğiz. Gerçek belediyecilik anlayışımızın özünde afetlere dayanıklı, dirençli sağlam yerleşim yerleri inşa etmek vardır. Yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapılar tesis etmek vardır. Toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini genişletmek vardır. Maddi ve manevi desteklerle aileyi korumak vardır. Mimarisi estetikle yoğrulmuş, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzur, güvenli kentler kurmak vardır. Kırsaldaki hayat şartlarını yükseltip, insanımızın doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik etmek vardır. Amacımız katılımcı, kaliteli, memnuniyet esaslı yönetimlerle şehirlerimizi geleceğe hazırlamaktır. Bunun için büyükşehir ne kadar önemliyse ilçe belediyeleri o derece kritik ehemmiyete sahiptir. İnşallah Hatay'da bunu başaracağız.

        "BİR OFİSİN DÖRT DUVARINA HAPSETTİLER"

        Bizde küçük hesaplar olmaz. Kendi çıkarını ülkenin üstünde görme gafleti olmaz. Bölücü örgüt güdümüyle siyaset yapanlarla demlenmek olmaz. Aslolan Türkiye ve Türk milletinin esenliği, huzuru ve bekasıdır. Her bir vatandaşımızın kendini güvende hissetmesidir. Böyle hassasiyeti olmayanların durumunu sizler de takip ediyorsunuz. Siyaseti millet için değil kendi ikbali için yapanların içler acısı ortadadır. 8 ay önce Halil İbrahim sofrasından bahsediyorlardı. Bugün hepsi birbirine düşman kesildiler. Bugün birbirlerinin seçim afişlerine dahi tahammül edemiyorlar. 13. Cumhurbaşkanımız diye adeta pamuklara sardıkları adayı bugün Ankara'da bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. Elbette CHP ve eski ortakları arasında ne olup, bittiği, hangi tartışmaların yaşandığı bizi ilgilendirmez. Biz Cumhur İttifakı olarak dün nerede durduysak, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Biz neyin savunuyorsak bugün de aynı değerlerin savunuculuğunu yapıyoruz. Türk siyasetinin böyle bir duruma düşürülmesine üzülüyoruz.

        İŞTE HATAY'DA AK PARTİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

        Şimdi Hatay'ın ilçelerinde Cumhur İttifakı'nı temsil edecek adaylarımızın tanıtımına geçiyoruz.

        Altınözü Belediye Başkan adayı: Rıfat Sarı

        Antakya Belediye Başkan adayı: İbrahim Naci Yapar

        Arsuz Belediye Başkan adayı: Değer Tultak

        Belen Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı: İbrahim Gül

        Defne Belediye Başkan adayı: Gökhan Köse

        Dörtyol Belediye Başkan adayı: Oğuz Uçar

        Erzin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı: Erhan Akın

        Hassa Belediye Başkan adayı: Selahattin Çolak

        İskenderun Belediye Başkan adayı: Mehmet Dönmez

        Kırıkhan Belediye Başkan adayı: Ömer Erdal Çelik

        Kumlu Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı: Mehmet Deli

        Tayas Belediye Başkan adayı: Bekir Altan

        Reyhanlı Belediye Başkan adayı: Ahmet Selman Yumuşak

        Samandağ Belediye Başkan adayı: Seyit Ali Aslan

        Yayladağı Belediye Başkan adayı: Mehmet Yalçın

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ