Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor İşte yeni 'Zidane'lar, yeni 'Ronaldo'lar - Spor Haberleri

        Zidane gibi, Ronaldo gibi, Roberto Carlos gibi bir zamanlar dünya futboluna damgasını vurmuş oyuncular yavaş yavaş futbolu bırakırken, onların yerini alacak genç yıldızlar, efsanelerin ardından kendilerini gösteriyor, övgü topluyor.

        ENİS BERKİ'NİN HABERİ

        HABERTURK.COM SPOR SERVİSİÖZEL HABER

        İSPANYA LİGİ

        Lionel Messi: 12 yaşından beri Barcelona alt yapısında bulunan ve Barcelona gelenekleriyle büyüyerek İspanya Ligi'ne ve Avrupa futboluna alışan Messi, ne kadar büyük bir yetenek olduğunu Barcelona C takımıyla birlikte çıktığı 30 maçta attığı 37 golle gösterdi. Yıldız oyuncu 2004-2005 senesinde ilk kez Barcelona forması giydi. Arjantinli genç yıldız, ilk patlamasını ise 2004-2005 yılında gösterdi. Hızı, tekniği, ve bitiriciliğiyle durdurulamaz bir oyuncu olan Messi'nin önümüzdeki 10 seneye damgasını vuracağını söylemek hiçte yanlış olmaz.

        Bojan Krkic: Sırbistan asıllı genç İspanyol oyuncu bu sene Barcelona A takımına çıkarak dikkatleri çekti. Fakat Barcelona'yı yakından takip eden futbol severler onu yakından tanıyor. Bojan, alt yapıda kırılmadık gol rekoru bırakmayan bir oyuncu. Sırp asıllı İspanyol yıldız, Barcelona alt yapısında 800den fazla gol attı. Bu sene ilk kez A takımla birlikte maçlara çıkmaya başlayan Bojan, oynadığı futbolla ve attığı gollerle ilerleyen yıllarda adından çok söz ettireceğe benziyor.

        Giovanni Dos Santos: Tipi ve tekniği nedeniyle Ronaldinho'ya çok benzetilen Meksikalı oyuncu, ilk olarak Meksika U20 takımındaki performansıyla parladı. Ondan sonra Barcelona'nı bu sezon öncesi Uzakdoğu'da yaptığı hazırlık kampında performansı ile adından söz etiren Dos Santos, artık Barcelona'nın en önemli gol silahlarından biri haline geldi.

        Sergio ''Kun'' Aguero: 2 sene önce Avrupa'nın bütün kulüpleri peşinden koşarken 22 milyon dolar karşılığında Atletico Madrid'e imza atan geç Arjantinli, tekniği, oyun zekası ve bitiriciliğiyle dikkat çekiyor. Özellikle bu sezon gösterdiği performans ile parmak ısırtan genç yıldız, şimdiden adından çok söz etiren bir futbolcu haline geldi.

        Diego Capel: Son yıllarda İspanyol futboluna Jesus Navas, Reyes, Sergio Ramos gibi bir çok yıldız yetiştiren Sevila'nın İspanyol futboluna en son hediyesi Diego Capel oldu. Orta sahanın sol tarafında oynayan genç yıldız, hızı, tekniği ve orta kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Bu sezon oynamaya başladığı La Liga'nın en iyi orta saha oyuncuları arasında gösterilen İspanyol yıldız, şimdiden birçok dev takımın transfer listesine girmiş durumda.

        Daniel Opare: Geçtiğimiz yıl Güney Kore’de düzenlenen 17 yaş altı Dünya Şampiyonası üçüncüsü Gana milli takımının savunmasının bel kemiğiydi. Turnuvanın da en iyi defans oyuncusu seçilen Opare, Ocak ayında Real Madrid'e imza attı.

        İNGİLTERE LİGİ

        John Bostock: Crystal Palace forması giyen oyuncu henüz 16 yaşında. Ofansif orta saha oyuncusu olan Bostock, tekniği ve öldürücü ara paslarıyla tanınıyor. Yakın bir zamanda onu Premier Lig takımlarının birinde görürseniz şaşırmayın.

        Micah Richards: Manchester City'nin geleceğini ona bağladığı bir oyuncu olan Micah Richards, Dünya takımlarının neredeyse hepsinin transfer listesinde olan bir oyuncu. Richards için geçtiğimiz yıl Tottenham devreye girmiş ve 5 milyon Pound önermişti. Bu yılın başında ise Chelsea tam 12 milyon Pound teklif etmiş ancak City yönetimi 15 milyonda ısrar etmiş ve transfer gerçekleşmemişti. En büyük özellikleri hırsı, yeteneği, savunma yapmayı çok iyi bilmesi.

        Theo Walcott: 2006 yılında Southampton'tan Arsenal'e 5 milyon pounda transfer oldu. Walcott esas olarak ise 17 yaşındayken İngiltere'nin 2006 Dünya Kupası kadrosuna çağrılmasıyla patladı. Geçen seneki Carling Kupası'nın finalinde açılış golünü atan Theo, çabukluğu ile dikkat çekiyor.

        Anderson: Türk futbol severler onu Peru'da düzenlenen U17 Dünya Kupası Yarı Finali'nde Türkiye'ye attığı golle hatırlayacaklardır. O kupa sonrasında Portekiz'in Porto takımına transfer olan ve bu takımda oynadığı futboll herkesi kendine hayran bırakan Anderson, tekniği, mesafe tanımayan şutları ve adrese teslim pasları ile dikkat çekiyor. Anderson sezon başında Manchester United'a transfer olarak ne kadar büyük bir yetenek olduğunu herkese kanıtladı.

        Adel Taarabt: Genç orta saha oyuncusu Tottenham'daki kalabalık orta saha yüzünden sürekli ilk 11'de oynayamıyor. Fakat daha şimdiden Zinedine Zidane ile karşılaştırılmaya başlanan bir sol ayağa sahip. Süre aldığı kısıtlı zamanlarda yaptığı şık hareketler ve uzaktan vurduğu sert şutlarla Tottenham'lı taraftarların sevgilisi olmuş durumda.

        Carlos Vela: Dünyadaki genç yıldız avcılarının en ünlüsü Arsene Wenger'in 2005 yılında 17 Yaşaltı Dünya Kupası'nda keşfettiği Vela, iki sezon boyunca kiralık olarak oynadığı İspanya'dan Ada'ya ocak ayında dönüyor. Fransız teknik adam şimdi de birebir ilgileneceği 18 yaşındaki yeteneği kısa bir süre içerisinde dünya futboluna armağan etmeyi planlıyor.

        Cesc Fabregas: İspanya'nın Barcelona takımının alt yapısında yetişen fakat A takıma çıkmadan 2003 yılında Arsenal'e gelen genç yıldız, şu anda Avrupa'nın belkide en iyi orta sahalarından biri haline gelmiş durumda. Oyunun her 2 yönünü de çok iyi oynayabilen, tekniği ve öldürücü paslarıyla dikkat çeken Fabregas, İspanya'nın Euro 2008'de en güvendiği isimlerden biri olacak.

        FRANSA LİGİ

        Karim Benzema: Lyon'un alt yapısında yetişen ve bu sezon başında kaptığı formayı oynadığı oyunla kimseye bırakmayan Benzema, şimdiden Arsenal, Real Madrid ve Juventus'u birbirine düşürmüş durumda. Lyon formasıyla çıktığı 43 maçta 26 golü bulunan Benzema için Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in yorumu her şeyi açıklıyor: “O, futbol dünyasında büyük bir devrim!”

        Ben Arfa: Lyon'da bu sezon gösterdiği performansa dikkat çeken oyuncu, özellikle menejerlik oyunu oynayan futbol severlerin favori oyuncularından biri. Oynadığı futbolla bir çok dev kulübün transfer listesinde bulunan Ben Arfa'yı yakında Avrupa'nın önemli bir kulübünde görebiliriz.

        Samir Nasri: Fransa'nın efsanevi oyuncusu Zinedine Zidane gibi Cezayir asıllı olan Nasri, onun halefi olarak görülüyor. İnanılmaz tekniği ve çabukluğu ile hemen farkedilen genç yıldız, Marsilya teknik direktörü Eric Gerets'in de vazgeçilmezlerinden biri.

        İTALYA LİGİ

        Alexandre Pato: Milan, lakabı “ördek” olan Pato'' ocak ayına kadar Milan forması giyemedi. Fakat Milan yönetimi bunu bile bile yazın 15 milyon paunda onu transfer etti. Yıldız oyuncu da kendine güvenenleri utandırmadı. Forma giydiği ilk resmi maçta gol atan ve Milan formasıyla oynadığı 9 Serie A maçında 5 golü bulunan Pato, geleceğinin ne kadar parlak olduğunu herkese gösterdi. Brezilya Teknik Direktörü Dunga'nın “yeni Ronaldo” diye tanımladığı Pato'dan başkan Berlusconi ikinci yarı tam 30 gol bekliyor.

        Alberto Paloschi: Bu sezonun Milan'a en büyük armağanı olarak gözüken genç yıldız, henüz 17 yaşında. Milan'da forvet hattında yaşanan sıkıntılar nedeniyle A takımla maçlara çıkan, hızı, tekniği ve bitiriciliği ile dikkat çeken genç oyuncu Siena ile oynanan Serie A maçında attığı golle Milan'a 3 puanı kazandıran isim olmuştu.

        Lorenzo De Silvestri: İtalya Milli Takımı'nın gelecekteki en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen De Silvestri; Milan, Juventus ve Arsenal'i peşine takmış durumda. Genç defans oyuncusu, geleceğin Cannavaro'su olarak gösteriliyor.

        Mario Balotelli: Palermo'da doğan bir Gana'lı olan Balotelli, daha sonr İtalyan vatandaşlığına geçmiş. 1.90'lık boyuyla dikkat çeken forvet oyuncusu İnter'in 16 yaş altı takımında attığı 19 golle dikkatleri üzerine çekmişti. Daha sonra Inter forması altında çıktığı Coppa İtalia maçında da gol atmayı başaran Balotelli, ileride adından çok söz ettireceğe benziyor.

        ALMANYA LİGİ

        İvan Rakitic: İsveç doğumlu Hırvat futbolcu hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak görev yapıyor. Rakitic, Lincoln'ü Galatasaray'a satan Schalke'de Brezilyalı yıldızın yokluğunu hiç aratmıyor. İngiltere'yi Euro 2008'e gitmekten mahrum eden Hırvatistan Milli Takımı'nın da gelecekteki en önemli parçalarından biri olacak olan Rakitic, tekniğiyle izleyen herkesi büyülüyor.

        Toni Kroos: 2007 yılında düzenlenen 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası'nda turnuvanın en değerli oyuncu seçildi. Bayern Münih gibi dev bir kulüpte yavaş yavaş forma giymeye başladı. 17 yaşındaki Kroos; çok teknik ve gol yollarında etkili bir orta saha oyuncusu. Bayern yöneticisi Uli Hoeness şimdiden geleceğin 10 numarasını bulduklarını açıklayarak, Kroos'a ne kadar güvendiklerini gösterdi.

        Macauley Chrisantus: 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası'nda oynadığı 7 maçta 7 gol atıp, ülkesi Nijerya'yı şampiyonluğa taşıdıktan sonra Manchester United, Tottenham, Arsenal, Manchester City gibi takımların dikkatini çeken Chrisantus, daha fazla forma şansı bulabileceğini düşündüğü Hamburg'u seçti. Chrisantus, sahip olduğu gol yeteneğiyle adından daha çok söz ettirecekmiş gibi gözüküyor.

        Breno: Ocak ayı ara transfer döneminde Bayern Münih'e gelen olan Breno için Alman devi, Sao Paulo'ya 8.5 milyon pound verdi. Bu rakamın bir savunma oyuncusu için çok fazla olduğu düşünenler çoğunlukta ama efsanevi golcü Elbe, Breno'yu “Kesinlikle gelişimi durdurulamaz, müthiş bir yetenek” olarak tanımlıyor.

        Ever Benega: Boca'da oynadığı futbolla şimdiden Avrupa'nın büyük kulüplerinin peşinde olduğu Banega, Gago'nun gitmesiyle boşalan orta sahayı toparlamayı başardı. Riquelme ile mühtiş bir ikili oluşturan genç yıldız, Boca'nın Libertadores Kupası'nı kazanmasında baş rolü oynayan oyunculardan biriydi.

        Lulinha: Güney Amerika 17 Yaşaltı turnuvasında 7 maçta 12 gol atarak yıldız avcılarının dikkatini çekti. Daha sonra 17 Yaşaltı Dünya Kupası'nın yıldızlarından biri olunca ise Avrupa'nın dev kulüplerinden İnter'in transfer teklifi kaçınılmaz oldu. Aklı her daim golde olan ve yaptığı estetik hareketlerle izleyenleri büyüleyen Lulinha, Brezilya'nın yeni üst düzey yıldızlarından biri olacak gibi gözüküyor.

        Jozy Altidore: Henüz 17 yaşında olmasına rağmen Amerika futbolunun en büyük geleceği olarak görülüyor. Şimdiden Real Madrid'in transfer listesine girmiş durumda. FİFA 08 oyun kapağında bulunmasıda onun ününü arttırmış durumda.

        TÜRKİYE LİGİ

        Arda Turan: Son yıllarda Türk futbolunun yetiştirdiği en teknik oyuncu olarak adlandırılan Arda Turan, geçen sene Galatasaray'da ortaya koyduğu performansla Avrupa'nın dev kulüplerinin ilgisini çekti. Özellikle dar alandaki estetik hareketleri ve yürüyerek adam geçmesiyle dikkatleri çeken genç oyuncu, ileride ülkemizi Avrupa'da temsil edecek yıldızların başında gösteriliyor.

        Serdar Özkan: Henüz 16 yaşındayken Mircea Lucescu tarafından Beşiktaş A takım kadrosuna çıkarılan ve tekniğiyle dikkat çeken Serdar Özkan, daha sonra çeşitli takımlarda kiralık oynadı. Takımın başına Ertuğrul Sağlam'ın başına geçmesiyle tekrar takıma geri dönen Serdar, gösterdiği performansla A Milli takıma kadar yükseldi. Öldürücü ortaları ve adam geçme yeteniğiyle dikkat çeken Serdar, önümüzdeki 10 yıla damga vuracak gibi gözüküyor.

        Uğur Uçar: Arda Turan'la aynı dönemde A takıma çıkan ve Hagi'nin değişilmezlerinden biri olan sağ kanat oyuncusu Uğur Uçar, Eric Gerets'in takımın başına geçmesiyle istediği şansı bulamadı. 1 sezon Kayseri'ye kiralanan Uğur, Felkamp'ın gelişiyle Galatasaray'ın sağ kanadının değişilmez oyuncusu oldu. Özellikle sağ kanattan bindirmeleri ve güçlü yapısıyla tanınan Uğur, Galatasaray'ın değişilmez oyuncularından bir olacak gibi gözüküyor.

        İlhan Parlak: Fenerbahçe'nin sezon başında Kayseri'den transfer ettiği genç oyuncu, forvet ve forvet arkasında görev yapabiliyor. Özellikle hızıyla dikkat çeken genç oyuncu, Fenerbahçe'de yeteri kadar yer bulamasa da, gelceğinin de soyadı gibi parlak olacağı düşünülüyor.

        Batuhan Karadeniz: 2007 yılında yapılan Karadeniz oyunlarında Gürcistan'a attığı 4 golle parladı. Beşiktaş'ın alt yapısında kendini geliştiren oyuncu, bu sezon Beşiktaş'la Süper Lig maçlarına çıkmaya başladı. Özellikle Gaziantepspor'a son dakikada attığı gol uzun süre gündemden inmedi.

        Barış Memiş: Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk resmi maçta gol atmayı başaran genç yıldız, Trabzon'un yeni Fatih Tekke'si olarak gösteriliyor.

        NOT: Bu araştırma 1987 ve 1992 arasında doğmuş oyuncular arasında yapılmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ