Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Lleyton Hewitt'ten duygusal veda! - Tenis Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Kortlar, içerisinde birçok unutulmaz öyküye tanık oldular... Bunların sonuncusu ise sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta yaşandı...

        Avustralya Açık tarihinde en fazla turnuva oynayan tenisçi unvanına sahip olan ve “Burada elenirsem tenisi bırakırım” diyen Lleyton Hewitt, 2. turda 8 numaralı seribaşı David Ferrer karşısında 3 set sonunda mağlup oldu ve turnuvaya havlu attı.

        Ülkenin, erkeklerdeki son Grand Slam şampiyonu ve dünya eski 1 numarası olan deneyimli raket, seyircisinin de büyük desteğiyle mücadele etmesine rağmen David Ferrer’e 6-2, 6-4 ve 6-4 ile yenilmekten kurtulamadı.

        20 yıllık kariyerinde Melbourne Park’taki 52. sınavına çıkan Rusty, karşılaşma sonrasında 15 bin seyircinin alkış tufanı arasında kortun ortasına geldi ve veda konuşması yaptı. Federer, Murray, Nadal ve Kyrgios gibi ünlü raketlerin kendisine veda mesajlarının izletildiği kısa gösterimin ardından Hewitt, 20 yıl boyunca verilen destek nedeniyle minnettar olduğunu ve Avustralya gibi harika bir ülke adına oynama fırsatı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

        TRİBÜNLER GÖZYAŞI DÖKTÜ

        35 yaşındaki tenisçinin konuşmasının sonuna doğru, üç çocuğu babalarının yanına geldi. Korttan çocuklarıyla ayrılırken, çıkış kapısından geri dönüp kendisiyle özdeşleşen ‘Rusty selamı’ yapan Hewitt’in veda konuşması sırasında tribünlerdeki bazı seyircilerin gözleri yaşardı.

        Maç sonunda Ferrer de, Hewitt’e karşı son maçı oynamanın bir onur olduğunu söyledi. Yedi yıl önce kendisinden imzalı bir tişört aldığını söyleyerek herkesi güldüren Ferrer, ünlü yıldıza yaşamında bol şans diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ