Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Avrupa Şampiyonası Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı, 18 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası, - Voleybol Haberleri

        Alanya'da düzenlenen 2015 CEV 18 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri son gününde Türk Milli Takımı, Romanya ile karşılaştı.

        Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen maça iyi başlayan milliler, ilk seti 25-14, ikinci seti 25-12 alarak 2-0 öne geçti. Bu skorla 2. tur elemelerini ilk sırada tamamlamayı garantileyen milliler, üçüncü seti 25-14, maçı da 3-0 kazandı.

        Bu sonuca göre Türkiye, 28 Mart-5 Nisan tarihlerinde Bulgaristan'da oynanacak finallere katılacak.

        HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONASINDA MADALYA

        Bayan Milli Takımlar Altyapı Başantrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, iyi bir turnuva geçirdiklerini söyledi.

        2. tur elemelerinde üçte üç yaptıklarını kaydeden Bedestenlioğlu, "Bunu başlamadan da biliyorduk zaten. Aradaki o iki seti oynamamış sayın. Belki biraz havaya girdik ama o iki seti saymazsak kötü oynamadık" dedi.

        Alanyalılara voleybolu sevdirecek ve heyecanlandıracak bir oyun sergilediklerini dile getiren Bedestenlioğlu, takımı adına gelecekten umutlu olduğunu belirtti.

        Ödevlerinin büyük ve zor olduğunu vurgulayan Bedestenlioğlu, "İnşallah bundan sonraki dönemde 2, 2,5 ay gibi bir zamanımız var. Bunun 1,5 ayını kampta geçireceğiz. Çalışmalarımızı daha da artırıp Avrupa şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edip yeni bir madalya, inşallah bir şampiyonluk kazanıp dönmeye çalışacağız" diye konuştu.

        Milli takım oyuncusu Burcu Yüzgenç ise çok iyi bir süreç geçirdiklerini anlattı.

        Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade eden Yüzgenç, "Bir aydır kamptaydık ama ikinci elemeyi geçtik. Macaristan maçında zorlandık ama elimizden geldiğince mücadele ettik. Şimdi önümüzde zorlu bir turnuva var. Bulgaristan'a gideceğiz. Burada en iyi dereceyi elde etmek için çabalayacağız" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ