Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Tahıl anlaşması kapsamında iki gemide denetim
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin, Ukrayna'dan gelen "Rojen" isimli gemideki denetimi sona erdi. Ayrıca Ukrayna'ya tahıl almak için yola çıkacak olan "Osprey S" gemisi de denetlendi.

        Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin, Ukrayna'dan gelen "Rojen" isimli gemideki denetimi sona erdi.

        13 BİN TON MISIR BULUNUYOR

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 22 Temmuzda Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" kapsamında İngiltere'ye gitmek üzere Ukrayna'nın Çornomorsk Limanından dün akşam saatlerinde gelen, 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen"adlı gemi İstanbul'un kuzeyine demirledi.

        Geminin seyrini ve takibini yapan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli müşterek denetleme timi, Rumelifeneri Limanından ayrılarak, denetlemelerini gerçekleştirmek üzere gemiye ulaştı. Denetimlerine saat 10.45 sıralarında başlayan heyet, mutabık kalınan usul ve esaslar doğrultusunda söz konusu ticari gemide incelemelerde bulundu.

        UKRAYNA'YA GİDECEK GEMİ DE DENETLENDİ

        Öte yandan Ukrayna'ya tahıl almak için yola çıkacak olan "Osprey S" gemisi de denetlendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ