Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Taksim'de yoğun güvenlik önlemi! İBB açıkladı: İşte kapatılan metro durakları
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bazı gruplar, Taksim'de toplanma çağrısında bulundu.

        DHA'nın haberine göre, İstanbul Valiliği'nin izin vermediği eylem nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

        Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne bağlanan ara sokak girişlerine bariyerler konuldu.

        İstanbul metrosundan yapılan açıklamada "İstanbul Valiliği kararı gereği saat 15:00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane ve Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır" denildi.

        REKLAM

        Saat 15:00'da Taksim metro istasyonunun girişini kapatan görevliler gelen vatandaşlara Şişhane ve Taksim istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler istasyonlarının kapalı olduğunu söyledi.

        POLİSTEN GRUPLARA MÜDAHALE

        Yasağa rağmen buluşan gruplar Beyoğlu Evlendirme Dairesi önünden yürüyüşe başladı. Yürüyüşe geçen kadınlar burada polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis müdahalesi sonucu gözaltılar oldu.

        Beyoğlu Kaymakamlığı'nın, Taksim'de '25 Kasım' eylemi yapılması yasağına rağmen çağrıya uyan kadınlar, akşam saatlerinde Beyoğlu'nun farklı noktalarına geldi.

        Şişhane'de toplanan kadınlar, uzun süre Taksim'e yürüme girişiminde bulundu. Meydana girmekte direten kadınlar ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

        Haliç Metro Durağı önünde toplanan başka bir grup kadın daha Taksim'e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yaşanan gerginlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis, Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alırken, saat 20.00 itibariyle eylemler son buldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ