Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TBMM memur alımı sonuçları belli oldu mu? Beklenen gün...

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) personeli olmak isteyen binlerce vatandaşın başvuru yaptığı TBMM personel alımı için sonuçlar büyük heyecanla bekleniyor. TBMM memur alımı sonuçları için gelecek olan müjdeli haberi bekleyen binlerce aday, internet üzerinde de sık sık "TBMM memur alımı sonuçları" ve "TBMM personel alımı sonuçları" aramalarını yapıyor. İşte TBMM memur alımı sonuçları hakkında detaylar...

        TBMM MEMUR ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        16 Ekim 2017 tarihinde başlayan ve 30 Ekim 2017 tarihinde sona eren TBMM personel alımı başvuruları kapsamında binlerce aday başvurularını gerçekleştirdi ve sonuçlar için gözünü gelecek olan habere dikti. Sonuçlar için resmi bir tarih henüz belirtilmedi ancak bu hafta içinde açıklanması tahmin ediliyor.

        REKLAM

        Açıklanacak olan TBMM memur alımı sonuçları ile 192 vatandaş TBMM'de görev yapmaya başlayacak. KPSS puan türünden en az 70 alan vatandaşların başvuru yaptığı TBMM memur alımı için sonuçlar e-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilecek. Sonuçları öğrenmek isteyen vatandaşların, e-Devlet sistemine giriş yapması ve Hizmetler'den "TBMM Başkanlığı"nı seçmesi gerekmektedir.

        TBMM PERSONEL ALIMINDA SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

        Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr/duyurular internet adresinden ilan edilecektir.

        Başarı sıralamasına göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, sınav ilanında belirtilen şartlara ilişkin belgelerin aslını veya noter onaylı örneklerini ile talep edilecek diğer belgeleri Kurumca belirlenecek tarihte posta yolu ile personel birimine gönderecektir.

        Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.

        Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ