Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım SON DAKİKA: Türkiye: 3 - Rusya: 2 | MAÇ SONUCU UEFA Uluslar Ligi'nde son durum - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup beşinci maçında sahasında Rusya'yı 3-2 mağlup etti. 11. dakikada Cheryshev'in golüyle 1-0 geriye düşerken Rusya 25. dakikada 10 kişi kaldı. Ay-yıldızlılar 26'da Kenan Karaman ile skora dengeyi getirdi. Mücadelede 32. dakika oynanırken Milli Takımımız Cengiz Ünder'in golüyle öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

        İkinci yarıya Milli Takımımız hızlı başlarken Ozan Tufan 50. dakikada yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi, Cenk Tosun farkı 2'ye çıkaran golü penaltıdan kaydetti. Rusya 56'da Kuzyaev'le umutlansa da kalan dakikalarda başka gol olmayınca Milli Takımımız sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 6'ya yükseltti. Lider Rusya ise 8 puanda kaldı.

        REKLAM

        MAÇIN DAKİKALARI

        8. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahasında yükselen Zabolotny'nin kafa vuruşu yandan dışarı çıktı.

        10. dakikada Mert'in kale vuruşuyla kaptırılan topun ardından ceza sahasında bomboş topla buluşan Cheryshev'in vuruşu ağları havalandırdı.

        13. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahasında yükselen Cenk istediği kafa vuruşunu yapamayınca şutu yandan auta çıktı.

        17. dakikada ceza sahasının sağ çaprazından içeri sokulan Zeki'nin altıpasa doğru yerden kestiği sert topa kimse dokunamayınca top ters kanattan taca çıktı.

        RUSYA 10 KİŞİ

        24. dakikada Andrey Semenov, Cenk Tosun'a yaptığı faulün ardından kırmızı kart gördü!

        KENAN EŞİTLİK GETİRDİ

        26. dakikada Caner'in sol kanattan yaptığı ortasını ön direkte tamamlayan Kenan'ın vuruşu ağlarla buluştu.

        REKLAM

        CENGİZ ÖNE GEÇİRDİ

        31. dakikada Cengiz'in ceza sahasının sağından uzak köşeye çektiği şut direğe de çarpıp ağlarla buluştu.

        İlk yarı Türkiye'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

        OZAN YERDE KALDI, CENK AFFETMEDİ

        50. dakikada Ozan Tufan ceza sahasında rakibi tarafından yere düşürüldü, Milli Takımımız penaltı kazandı! Topun başına geçen Cenk Tosun, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

        57. dakikada Karavaev'in ceza sahasının sağından altıpasa çevirdiği topu Kuzyaev ağlara yolladı.

        77. dakikada Ozan Tufan'ın pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Cenk Tosun'un vuruşu üstten dışarı gitti.

        85. dakikada Rusya köşe vuruşunu paslaşarak kullandı, ardından Zhirkov'un sol kanattan yaptığı ortasını kaleci Mert yumruklayarak uzaklaştırdı.

        LİDERLİK ŞANSIMIZ SÜRDÜ

        UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'taki beşinci maçında sahasında Rusya'yı 3-2 yenen Türkiye, gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

        Ülker Stadı'nda oynanan müsabakanın 11. dakikasında Cheryshev'in golünü engelleyemeyen ay-yıldızlı ekip, 26. dakikada Kenan Karaman, 32. dakikada Cengiz Ünder ve 51. dakikada penaltıdan Cenk Tosun'un golleriyle sonuca gitti. Konuk ekibin 57. dakikada Kuzyaev'in ayağından bulduğu gol Rusya için yeterli olmadı.

        Türkiye bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltti ve son maçlar öncesinde grup liderliği şansını sürdürdü. Gruptaki ilk yenilgisini alan Rusya ise 8 puanda kaldı.

        RUSYA KARŞISINDA İLK GALİBİYET

        Rusya'yı 3-2 yenen A Milli Futbol Takımı, rakibine karşı oynadığı 8. maçta ilk galibiyetine ulaştı.

        Daha önce Rusya ile 7 maçta karşı karşıya gelen ay-yıldızlı ekip, 4 yenilgi ve 3 beraberlik almıştı.

        Rusya ile bugüne kadar oynadığı 7 maçta toplam 3 gol atabilen Türkiye, bu kez tek maçta 3 kez rakip ağları havalandırdı.

        Türkiye ve Rusya, ilk kez 20 Nisan 1994'te Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan hazırlık maçında karşılaşmış, konuk ekip müsabakayı Dmitri Radchenko'nun golüyle 1-0 kazanmıştı.

        2020'DEKİ İLK GALİBİYET

        A Milli Futbol Takımı, Rusya'ya karşı üstünlük sağlayarak 2020 yılındaki ilk maçını kazanmayı başardı.

        Bu maça kadar 2020 yılında oynadığı 6 maçta 5 beraberlik ve 1 yenilgi alan milliler, bu yıl ilk galibiyetine Rusya karşısında ulaştı.

        CENK, ARDA'YI GERİDE BIRAKTI

        Ay-yıldızlı ekibe Rusya karşısında galibiyeti getiren gollerden birini atan Cenk Tosun, A Milli Takım ile gol sayısını 18'e yükseltti.

        Cenk, 17 golü bulunan Arda Turan'ı geride bırakırken, 19'ar golü bulunan Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci ile gol farkını da 1'e düşürdü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ