Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tofaş'tan koronavirüs önlemi - haberler - Otomobil Haberleri

        Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında, Türkiye ve dünyadaki otomotiv fabrikaları geçiciolarak kapanmaya devam ediyor.

        Avrupa ve ABD'de otomotiv üretimi durma noktasına gelirken, Türkiye'de de otomotiv sanayisinde fabrika kapatma kararları alınıyor.

        Hafta başından bu yana Ford Otosan, Honda, Toyota ve Mercedes-Benz Türk'ten ardı ardına üretime ara verme kararları gelirken, yerli otomotiv sanayisinin diğer önemli kuruluşları olan Tofaş, Oyak-Renault ve Hyundai Assan'ın ise koronavirüs salgınına karşı alacağı önlemler merak konusu olmuştu.

        Bu konuda Tofaş'tan flaş bir açıklamayapıldı.

        REKLAM

        Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 23 Mart tarihinden itibaren, üretim hatlarında 1.5 metre sosyal mesafe kuralını uygulayarak, üretim hızını düşürme kararı aldıklarını açıkladı.

        Eroldu, "Üretim hızımız şu an itibariyle talebe yeterli olmayabilir. Durumu günlük olarak takip ederek gerekli olması halinde üretimde cumartesi günlerini devreye alabiliriz" dedi.

        Tofaş'tan yapılan açıklamada,iş durumu müsait olan çalışanlar için bugünden itibaren evden çalışma imkânı tanındığı da kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ