Tokat'ta 'Japon' eşek arıları, bal üreticilerinin kabusu oldu
Tokat'ta, asıl vatanları Doğu Asya olan 'Japon' eşek arıları yaklaşık 2 ayda bin 500 kovan söndürerek, 12 milyon civarında arıyı telef etti. Bölgedeki bal üreticileri, büyük zarara neden olan 'Japon' eşek arıları sorununa çare bulunmasını istedi
ABONE OLTokat Arıcılar Birliği'ne bağlı 470 arıcının kovanlarında ölümler meydana geldi. Sebebini araştıran üreticiler, ölümlere 'Japon' eşek arısının neden olduğunu fark etti.
DHA'nın haberine göre Almus ve Turhal ilçelerinde yoğun olarak görülen eşek arıları, Tokat genelinde ortalama bin 500 kolonide yaklaşık 12 milyon arıyı telef etti. Konu ile ilgili araştırma yapan Tokat Arıcılar Birliği Başkanı Ali Demir, üreticilerin ciddi sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ