Koronavirüs olmayan turistik tesislere sertifika verilip açılacak
Turizmde koronavirüs için yeni bir sertifikasyon uygulanmaya başlanacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaklaşan turizm sezonu öncesi yaptığı açıklamada mayıs ayının sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşündüğünü belirterek "Koronavirüs olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertifikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek." dedi
ABONE OLKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sezonunda yeni uygulamaya alınacak sertifikasyon sistemini açıkladı. Koronavirüs olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertifikasyon sistemi oluşturulduğunu belirterek, önlemler alındıktan sonra sertifika verilen tesislerin açılabileceğini belirtti.
NTV'ye konuşan Bakan Ersoy “Gerekli önlemleri alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek.” dedi. Ersoy, "Bu konuda büyük tur operatörlerinin de fikirlerini istedik." ifadelerini kullandı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ