Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Türkiye'de işten çıkarma olmayacak - Otomobil Haberleri

        Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Bloomberg HT'ye Ford'un Avrupa'daki istihdam kesintisi planının Türkiye'yi kapsamadığını belirtti.

        Ford Motor Co. Avrupa operasyonlarında 12 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. İşten çıkarmalardan en fazla Almanya, İngiltere ve Rusya'nın etkilenmesi bekleniyor.

        Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada Avrupa genelinde gelecek yılın sonuna kadar toplam 6 üretim tesisinin kapatılmasının ya da satılmasının planlandığı belirtildi.İngiltere’nin Güney Galler bölgesindeki Bridgend Motor Fabrikası, Fransa’daki şanzıman tesisi, Rusya’daki Naberezhnye Chelny birleştirme, St Petersburg birleştirme, Elabuga motor fabrikaları ve Slovakya’daki Kechnec şanzıman tesisinin kapatılacak veya satılacak tesisler arasında yer aldığı belirtildi.

        REKLAM

        Konuya ilişkin değerlendirmede bulunanFordAvrupa’nın Başkanı Stuart Rowley, “Çalışanları (işlerinden) ayırmak ve fabrikaları kapatmak en zor kararlar arasında. Bunun aileleri ve toplumu etkileyeceğini biliyoruz. Bu etkinin azaltılması için onlara desteğimizi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

        Ford, Avrupa’da doğrudan ve iştirakleri yoluyla hali hazırda toplam 51 bin kişiyi istihdam ediyor.

        Bloomberg HT'nin haberi için tıklayınız

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ