"Türkiye’de havalar ısınmaya hazırlanıyor"
Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki günlerdeki hava durumunu kaleme aldı: Türkiye'de havalar ısınmaya hazırlanıyor
ABONE OLTürkiye’de havalar ısınmaya hazırlanıyor, bir süredir güney bölgeler ılık ilkbahar havası yaşarken, Marmara, Karadeniz ve Anadolu geneli soğuk ve doğu bölgeler yağışlı havaların etkisindeydi. İstanbul 12°C hissederken İzmir, Antalya 22°C gibi hissedilen sıcaklıklardaydı.
Bu durum yeni haftada değişiyor, Akdeniz üzerinden gelecek yeni sıcak hava dalgası ile Marmara ve Karadeniz dahil ülke genelinde 20°C’leri aşıp, yer yer 30°C’lere ulaşıyoruz. Geceler ise soğuk olmayı sürdürecek.
5 Mayıs Pazartesi günü Doğu Anadolu ve yer yer Doğu Akdeniz hariç, Türkiye genelinde güneşli bir hava olacak ve hava sıcaklıkları hissedilir biçimde artıyor.
Marmara’da gündüz Edirne 30°C’ye, Çanakkale 28°C’ye ulaşabilir. İstanbul ise 22-23°C’lere yükselerek günlerdir ensesinde hissettiği soğuk rüzgardan kurtuluyor.
Gecenin en düşük sıcaklıkları ise Marmara’da 9-10°C’lerde, pencereleri açınca evlere serin hava dolacak. 5 Mayıs ile başlayan yeni haftada gündüz batı ve güney bölgelerde 20°C’nin altında şehir kalmıyor.