Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üsküdar'daki otobüs faciasında flaş gelişme!

        Üsküdar'da kontrolden çıkan özel halk otobüsünün 3 kişinin ölümüne birden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu olayda gözaltına alınan şoför Selim Karakaya hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık, araçta teknik bir arızanın tespit edilmediğini belirledi. Şoförün ayakla frenleme yerine direksiyon sağ alt kısmında bulunan retarder koluyla yavaşlamak isteyip aracın kontrolünü kaybettiği anlatılan iddianamede, şoförün önünde bulunan minibüs ve İETT otobüsüne çarpmak yerine onların sağından geçip kaldırıma çıktığı ve duraktaki yolculara çarptığı vurgulandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Ataşehir-Kadıköy seferini yapan Selim Karakaya yönetimindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü, 1 Şubat 2018 günü Numune Hastanesi Durağı'na yanaşacağı sırada kontrolden çıktı. Önündeki İETT otobüsüne çarptıktan sonra kaldırıma çıkan ve durakta bekleyen yolcuları altına alarak ilerleyen otobüs, 68 metre sonra durdu. Mustafa Erdoğan (70), Aygül Erdoğan (56) ve Perihan Çelik (66) olay yerinde ölürken, 2 kişi de yaralandı. Aracın kendisinden bağımsız olarak aniden ve kontrolsüz şekilde hızlandığını iddia eden Karakaya, "Bir anda nasıl olduğunu anlayamadım. Durakta bekleyen İETT otobüsüne çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım ve kaldırıma yöneldim. Fakat müdahaleme rağmen otobüsü durduramadım. Araç aniden hızlanıp kontrolümden çıktı. Kusurum yoktur" dedi. Ölüm ve yaralanma sayısı nedeni ile suçun toplumsal açıdan taşıdığı önemi dikkate alan mahkeme, Karakaya'yı "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutukladı.

        "ARAÇTA TEKNİK ARIZA YOK. TEK ELLE ARAÇ KULLANIP KEMERSİZ SÜRMEK VAR"

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bilirkişi raporuna da yer verildi. Araç üzerinde herhangi bir teknik arızaya rastlanmadığı vurgulanan bilirkişi raporunda, şüphelinin kaza sırasında ayakla frenleme yerine retarder kolu ile yavaşlama yoluna gittiği, ancak bunun yeterli olamayacağını anladığında manevrayla önündeki araçlardan kaçmayı tercih ettiği anlatıldı. Raporda, şoförün yaya kaldırımına çıkıp ardından durağa girdiği, tek elle araç kullandığı ve emniyet kemerinin bağlı olmadığının kamera görüntüleriyle belirlendiği kaydedildi. Karakaya'nın koltuk amortisör sisteminin iptal durumda olması nedeniyle sürücü koltuğunda kendisini tutamayarak aracın kontrolüne hakim olamadığı, tam ve asli kusurlu olduğu belirtildi.

        AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

        İddianamede, öndeki otobüs şoförüyle ilgili de soruşturma yapıldığı ancak bilirkişi raporunda kusurunun bulunmadığı kaydedildi. Öndeki otobüs şoförü Turan Doğan hakkında takipsizlik kararı verilirken, Selim Karakaya hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karakaya'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ