Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uzmanından uyarı! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağışı bekleniyor mu?
        1

        Kış mevsiminin gelmesiyle beraber kar yağışı beklentisi de başladı. Vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorguluyorlar. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, bu hafta beklenen hava tahminlerini açıklarken İstanbul'da kar yağışına ilişkin de açıklamalarda bulundu. İşte konuya dair ayrıntılar haberimizde...

        2

        KAR NE ZAMAN GELECEK?

        Gelecek 5 günün havasında bir sakinlik, uyarısız bir hafta görüntüsü var. Kış yağışları ve kar henüz batı bölgelerde kendini göstermiyor. 14-15 Aralık’a kadar olan görüntüde örneğin İstanbul’da kar yağması çok düşük bir ihtimal, Aralık ayının önemli kısmı mevsim ortalamalarında sıcaklıklarla ve zaman zaman yağmurlu havayla geçecek.

        3

        Yine de kış yeni başladı ve olgunlaştığı dönemlerde kar yağışlarından söz edebiliriz. Bugünlerde su havzalarımıza düşen her yağmur damlası değerini korumaya devam ediyor.

        4

        UZMANDAN UYARI!

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yakın bir tarihte kar beklentisinin olmadığını vurgulayarak yanlış haberlerden de kaçınılması gerektiğini vurguladı.

        5

        Öztel paylaşımında; "Meteoroloji konusunda asılsız kar haberleri dönüp dolaşıp bu mesleği yapanlara teyit ettiriliyor. Biz (ve kabul ettiklerimiz) bilir, diğerleri bilemez havası vermiş olmayayım. Öyle bir durum yok fakat kar gibi hayatı direkt etkileyen konuda etkileşim severler artık büyümeli." ifadelerini kullandı.

        6

        Hüseyin Öztel paylaşımının devamında Gazeteciler nadiren de olsa bu kar heyecanından faydalanmak isteyen zararlı hesapların tuzağına düşüyor ve misal 5 Aralık’ta İstanbul’a kar geliyor diye paylaşabiliyor (böyle bir beklenti yok o tarihte)." dedi.