Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Vergi borç yapılandırması ne zaman? SGK prim borçlarına yapılandırma gelecek mi? Vergi affı çıkacak mı? - Merak Edilenler Haberleri

        Vergi affı çıkacak mı? Vatandaşlar borçlarının yapılandırılmasını talep ediyor. Borç yapılandırması talepleri üzerine AK Parti harekete geçti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, mecliste yapılan borç yapılandırması çalışması hakkında bilgi verdi.

        VERGİ VE SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI NE ZAMAN? VERGİ AFFI ÇIKACAK MI?

        AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmaları bulunduğunu söyledi. TBMM'ye sunulan 43 maddeden oluşan ekonomiye ilişkin torba teklifiyle ilgili açıklama yapan Muş "Vergi affı gündeminizde mi?" sorusuna, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile alakalı bir çalışmamız şu an var. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Tamamladığımız takdirde bu kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan Bütçe Komisyonumuza sunacağız" diye konuştu.

        Bu çalışmayı daha önce de yaptıklarını hatırlatan Muş, "Onlara benzer olacak. Ama teknik kısımlar çalışmaları devam ettiği için onları komisyon aşamasında bu teklifimizi vereceğimiz zaman daha net bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Vergi ve SGK yapılandırması üzerine çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Muş, soru üzerine, sicil affı ile ilgili bir çalışmanın söz konusu olmadığını belirtti.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ