Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Karayip kaçamağı

        Sema EREREN / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da bir gün sıcak, iki gün soğuk baharı bir türlü getiremediğimiz günlerde THY’nin direkt sefer düzenlediği Miami’de buldum kendimi. Bunaltıcı sıcak, havaalanına iner inmez yüzüme çarptı. Hiç dert değil, dünyanın en büyük gemilerinden biriyle Karayipler’e açılacağım. 44 gemisi ve 120 bin çalışanıyla Royal Caribbean International, yüzen lüks otellerde tatil yapmayı hayal olmaktan çıkarmak için THY ile ortak bir kampanya düzenledi. Neredeyse her şey dahil Bodrum tatili parasına, merkezi Miami’de bulunan dünyanın önde gelen cruise firması Royal Caribbean International’ın lüks gemileriyle cennet adaları görmek mümkün. Ne mi vaat ediyorlar, bavul toplama, oteller arasında koşturma, yollarda zaman kaybetme derdi olmadan sakin bir tatil ve her sabah başka bir ülkede uyanmayı... İşte destinasyonlar...

        Hayallerdeki destinasyonlar

        Miami: Dünyaca ünlü yıldızların görkemli malikâneleri, muhteşem sahili, palmiyeleri, patencileri, flamingo kuşları, South Beach’teki Ocean Drive’ı, upuzun sahili, renkli gece hayatıyla Miami’de Küçük Havana, Everglades Milli Parkı, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

        Key West: Buraya geldiğinizde denizin, altın renkli kumun ve güneşin tadını çıkarmakla birlikte Amerika kıtasının güneydeki en uç noktasına da ayak basmış olacaksınız. Puronun ve güneyin cool atmosferinin damarlarınıza kadar işleyeceği bu cennette güneşin batışını seyretmeli. Şehrin en ünlü caddesi Duval Caddesi’ndeyse bir güney şehrinde olması gereken her şey var. Amerika’nın güneydeki en uç noktasında olduğunuzu gösteren renkli taşı bularak hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmayın.

        Cozumel: Meksika’nın Quintana Roo eyaletinin 10 bölgesinden biri olan bu Karayip adası yılda 3 milyondan fazla turistin akınına uğrar. Renkli plajlarıyla ünlü Cozumel’de 300’den fazla restoran ve büyüleyici su altı yaşamı var. San Miguel ve dalış bölgeleri adanın batısında yer almaktadır. Adanın doğu kısmınıysa özellikle sörf tutkunları tercih eder. Cozumel Adası’nda Maya Dönemi’ne ait arkeolojik alanlar da var. Fajita yemeden dönmeyin.

        Nerede ve ne zaman?

        İstanbul’dan direkt Miami’ye sefer başlatan THY ile misafirlerini uçuran Royal Caribbean Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, “Yılın 52 haftası Karayipler ve Bahamalar’a ve dünyanın en güzel destinasyonlarına gidiyoruz” diyor. Bugüne dek Türkiye’den 5 bin kişiyi Karayipler’e götürdüklerini ve 2016’da 12 binden fazla kişiyi seyahat ettireceklerini belirten Canıyılmaz, gemi seyahatlerinin mevsimi olmadığını hatırlatıyor: “12 ay yapılabilir. Yaz aylarında Akdeniz ve Kuzey Avrupa; kış aylarında Karayipler ve Güney Amerika’yı 9 taksite varan imkânlarla keşfetmek mümkün.”

        ■ 18 katlı dünyanın en büyük gemisi Harmony of the Seas, haziran-ekim aylarında Akdeniz’de, ekimden itibaren Miami ve Karayipler’de olacak. 6 bin 410 yolcu kapasiteli gemi seyahatine Barcelona’dan başlayacak, Palma de Mallorca, Marsilya (Provence), La Spezia (İtalya), Roma, Napoli Capri adası ve Barcelona’da sona erecek. Tura, İstanbulBarcelona gidiş dönüş uçak bileti ve balkonlu kabin dahil.

        ■ 5 yıldızlı Majesty of The Seas ile 4 gün 5 gece Bahamalar seyahatine gidişdönüş uçak bileti ve Miami’de lüks bir otelde 1 gece konaklama dahil. Daha uzun bir tatil hayal edenler için THY ile gidiş-dönüş uçak bileti dahil, dünyanın en büyük ilk iki gemisi Allure veya Oasis of the Seas ile 1 gece Miami konaklama 7 gece 8 gün Batı ve Doğu Karayipler seyahati de var.

        ■ Yine Royal Caribbean International’ın bünyesinde olan diğer gemi firması Celebrity Cruises’a ait 5 yıldız statüsünde 11 gemiden Celebrity Constellation ile THY ile gidiş-dönüş uçak bileti, 1 gece Miami’de 5 yıldızlı otelde konaklama, 5 gece 6 gün cruise seyahati ve bu seyahat sırasında Key West ve Meksika Cozumel adasını yaşama imkânı da bulunuyor. 999 kişilik mürettebatıyla konforlu bir tatil yapma fırsatı sunan yüzen otel, 294 metre ve 2 bin 500 yolcu kapasiteli. Celebrity Cruises ise haziran ve temmuz aylarında 999 Euro’dan başlayan her şey dahil fiyatlarla İstanbul çıkışlı Akdeniz turlarına başlamak için gün sayıyor. 1 hafta sürecek ve Roma’da bitecek seyahate dönüş uçak bileti de dahil. İstanbul, Mikonos, Malta, Sicilya, Amalfi Sahilleri ve Roma’da hayatınıza yeni bir sayfa açmaya hazırlanın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ