Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Feryal Gülman: Bu şekilde biteceği hiç aklıma gelmezdi

        Dilek BİRGEN - HABERTÜRK PAZAR

        Cemiyet hayatının en iyi giyinen kadınlarından biri... Üstelik artık her markanın İstanbul’da mağaza açtığı zamanlarda değil eskiden beri böyle... Her davette şıklığıyla göz dolduran, dernek toplantılarını kaçırmayan Feryal Gülman bir gün boşanma haberiyle gündeme düştü ve 2.5 yıldır eşi Kemal Gülman ile davaları sürüyor. “Kemal Bey’le olan, hiç beklemediğim, hiç düşünmediğim bir sondur. İnsanın aklına gelmeyenler başına gelebiliyor. Dolayısıyla hayatta hiçbir şeye ‘Olmaz’ dememek gerek” diyor. Feryal Gülman, boşanmanın ardından ilk kez açık açık zorlu süreci, oğlu Aslan ile ilişkisini ve yeni çalışmalarını anlattı.

        “Annem ve babam birbirlerine çok âşıktı. Mutlu bir ailede doğdum” diyorsun. Bu durumun kişiliğinde olumlu etkileri oldu mu?

        Bunun etkisiyle mi oldu bilmiyorum ama genelde hayata pozitif bakarım. Sevgi dolu bir ailede büyümenin insan hayatında pek çok yönden pozitif katkı sağladığına inanıyorum. Elbette ki babamı erken kaybetmiş olmanın yarattığı olumsuz etkiler de var. Babama çok bağlıydım.

        Genç kızlık dönemin nasıl geçti?

        İnsan erken yaşta ebeveynlerinden birini kaybettiği zaman çabuk olgunlaşıyor. 8 yaşımda babamı kaybettim. Her ne kadar kalabalık, büyük bir ailede sevgiyle büyütülsem de her zaman baba sevgisinin eksikliğini duydum. İnsanın bir tarafı eksik büyüyor. O eksiklikten dolayı da ayakların yere hep daha güçlü basmak zorunda. Bilinçaltınız sizi öyle yönlendiriyor. Bunda annemin disiplinli yapısının da etkisi var.

        Kemal Bey’le kaç yıl evli kaldın?

        22 yıl.

        Evlenme teklifi beklerken üzüntüden mide kanaması geçirdiğin doğru mu?

        Bu doğru değil.

        Kemal Bey’le evliliğinin bu şekilde sonlanması seni hayal kırıklığına uğrattı mı?

        Kemal Bey’le olan, hiç beklemediğim bir sondur. Çok uzun yıllar evli kaldık, bu kadar yıldan sonra insanın aklınagelmeyenler başına gelebiliyor. Dolayısıyla hayatta hiçbir şeye “Olmaz” dememek gerek. Aileme, yuvama ve çocuğuma çok düşkün bir anneyim. Evlilik kurumuna saygım sonsuz. Bu şekilde sonlanmasını da hiçbir şekilde arzu etmezdim.

        22 yıl birlikte olduğun birinin seninle ilgili olumsuz sözleri seni çok kırmış olmalı?

        Açıkçası arkamdan yaptığı konuşmalar beni kırmış değil, bu sözlerin bir kısmını zaten benim yüzüme sıkça söylüyordu.

        Ayrılık nasıl olmalıydı?

        Her zaman konuşarak, anlaşarak ayrılmak daha doğrudur elbette. Ayrılma nedenine bakılırsa tamamen haksız olduğu bir durum. Farklı bir tutum sergileseydi daha olumlu bir son ve geçiş dönemi yaşayabilirdik.

        ‘KEMAL BEY’LE EVLENMESEYDİM DEMEM OĞLUMA HAKSIZLIK OLUR’

        Bazen “Keşke Kemal’le evlenmeseydim” dediğin oluyor mu?

        19 yaşında bir oğlum var, “Kemal Bey’le evlenmeseydim” demem oğluma haksızlık olur, böyle bir şeyi asla diyemem.

        Süren davaların var. Stresli bir dönem mi senin için?

        Elbette. Belki de hayatımda yaşadığım en zor zamanları geçirdim son 2.5 yıldır. Bunu eminim sadece yaşayanlar bilir. Hukuki süreç zaten zorlu bir dönem. Ben bunların hiçbirini öngöremedim ki öngörsem de engelleyemeyeceğim süreçler. Halen de devam ediyor. Her zaman pozitif düşünen bir insanım. Ama şurası kesin ki hiçbir insan böyle zorlu bir süreç için kolay kolay yuvasını bozmaz, ancak öyle bir noktaya gelmek gerekir.

        Şimdi neler yapıyorsun?

        Popvizyon internet sitesine danışmanlık veriyorum. Yoğun bir çalışma tempom var. Digital dünyada var olmak beni mutlu ediyor. Çok yoruluyorum ama insanın zevk aldığı bir işte yorulması da güzel.

        İçeriğinde neler var?

        Popvizyon’un içeriğinde kültür, sanat, moda, gurme, diyet, fitness; erkeklerin daha çok ilgisini çeken konular teknoloji, erkek modası, arabalar, emlak gibi çeşitli konular mevcut.

        'GİYİNMEYİ SEVİYORUM AMA HİÇBİR ZAMAN ÖNCELİĞİM OLMADI'

        Giyim merakın nereden geliyor?

        Çocukluğumdan beri giyime çok meraklıydım. Modayı seviyorum, giyinmeyi seviyorum ama hiçbir zaman hayattaki önceliğim olmadı. Moda biraz da benim günlük rutinimin içinde.

        “Çok yoğunum” diyorsun, bu yoğunlukta alışverişe nasıl zaman ayırıyorsun?

        Pek zaman ayıramıyorum. Yurtdışına gittiğimde hızlı bir şekilde alışveriş yapıyorum. Ama artık İstanbul’da her şey bulunabildiği için daha kolay oluyor. Alışveriş yaptığım yerler tarzımı ve beni biliyor; genelde eve gönderiyorlar. Evde deneyip karar veriyorum. Alışveriş merkezlerinde dolaşma ve gezinme gibi bir lüksüm olmuyor. Aslında kendime böyle zamanlar yaratıp keşifler yapmayı, alışveriş vahaları bulmayı arzu ederdim. Eminim İstanbul’da daha çok keşfedilecek mağaza ve alışveriş yerleri var, ama çok zaman alan bir uğraş. Alışveriş sadece giyimden de ibaret değil. Kitap da almak isterim, ev için de alışveriş yapmak gerekiyor. Sadece kıyafet almak için zaman harcayamam.

        Kadınların genelde karşı cins değil, birbirleri için giyindikleri doğru mu?

        Farklı ortamlarda, farklı görüşler ve bakış açıları olabilir ama benim çevrem için bu gözlem kesinlikle doğru.

        Sıradan bir günün nasıl geçiyor?

        Gün içinde mutlaka en az 2 veya 3 toplantım oluyor Popvizyon ile ilgili. Onun dışında arkadaşlarımın organizasyonlarında bulunuyorum. Güne çok erken başladığım için pek çok şeyi sığdırabiliyorum. Ben gündüz insanıyım. Akşam eve döndüğümde genellikle yorulmuş oluyorum. Ne kadar sosyal olursam olayım evimde zaman geçirmeyi çok severim. Arkadaşlarımı evimde ağırlamaktan çok zevk alırım. Gelenim gidenim hiç bitmez. Evde sıkılmaya hiç vaktim olmaz.

        'OĞLUM BÜYÜDÜKÇE DİYALOĞUMUZ DAHA İYİ OLUYOR'

        Oğlun Aslan kaç yaşında?

        Aslan 19 yaşında, Amerika’da üniversitede ikinci yılını bitiriyor bu sene.

        Diyaloğunuz nasıl?

        Oğlumla iki iyi arkadaş olduğumuzu düşünüyorum. Diyaloğumuz Aslan büyüdükçe daha da iyi oluyor, çünkü olgunlaşıyor, bana göre erkek çocukların en zor yılları 13-17 yaş arası. Sonrasında daha çok paylaşmaya başlıyorsunuz. Ama bunu söylerken anne-oğul olduğumuzu da hiçbir zaman unutmadığımı ve her ikimizin de birbirimize karşı sorumluluklarımız olduğunu kendisine sürekli hatırlatıyorum.

        ‘BOŞANMA SÜRECİ ASLAN İÇİN DE ZORDU’

        Boşanma süreci onu nasıl etkiledi?

        Boşanma süreci hiçbir çocuk için kolay olmuyor. Aslan için de zorlukları oldu. Ama onun namına konuşmak pek doğru olmaz. Artık o da kendi başına bir birey, o yüzden onun yerine söz söylemek istemem.

        Kemal Bey’in basında söylediği sözlerden dolayı babasına tepkili mi? Erkek çocuk anneye düşkün olur.

        Boşanmamızla ilgili hiçbir konunun basında yer almasından oğlum hoşlanmıyor. Kendisinin babasıyla sorunları oldu, bizim aramızdaki ilişkiye çok fazla karışmak istemedi. Hiçbir şekilde çirkin sözler sarf edilmesinden hoşlanmıyor. Dilerim babası da bir gün yaptığı hatayı görecektir.

        Bir gün hayatını yazmak ister misin?

        Ben böyle bir şey düşünmedim ama bu tarz teklifler bana çok geliyor. Daha zamanı değil. Amaa öyle görüyorum ki bir gün bu gerçekleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ