Tefeci cinneti
Polis ikna etmek için yoğun çaba gösterdi. 10 saat sonra intihardan vazgeçti
Mehmet İNMEZ / İZMİR (AHT)
İzmir'in Buca ilçesinde sigortacılık yaptığı öğrenilen Aziz Ulusoy, borcuna karşılık evine el koyduğunu iddia ettiği Hacı Erkaya'nın Otokent'teki otomobil galerisini silahla bastı. İşyerinin camına iki el ateş eden Ulusoy, daha sonra silahı kendi başına dayadı. Ulusoy, ödediği senetleri ve evinin tapusunun geri verilmesi koşuluyla intihar girişiminden vazgeçeceğini söyledi.
Başına silah dayadı
Olay dün saat 12.00 civarında otomobil alım satımının yapıldığı Buca Otokent'te meydana geldi. Sigortacı Aziz Ulusoy, Hacı Erkaya'nın otomobil galerisine geldi. Galerici Erkaya ile bir süre konuşan Ulusoy, daha sonra sinirlenerek işyerinin camına iki el ateş etti. Ulusoy'un bir anlık boşluğundan yararalanan Hacı Erkaya, kardeşi Menderes ve oğlu Nurullah Erkaya, işyerinin ikinci katına çıkarak kendilerini bir odaya kilitledi. Silah sesleri üzerine galeriye gelen polis ekipleri olaya müdahale etmek istedi. Bunun üzerine Ulusoy, silahi kendi başına dayayarak,kimseyi yanına yaklaştırmadı.
25 bin liralık borç
3 yıl önce Erkaya'dan faizle 25 bin lira borç aldığını söyleyen Ulusoy, sürekli ödeme yapmasına karşın kendisine senet imzalatıldığını ve evinin tapusuna Erkaya tarafından el konulduğunu iddia etti. Senetleri ve evinin tapusunu isteyen Ulusoy, kendisini ikna etmeye uğraşan polise, "Bu şahıs tefecidir. Üç yıl önce 25 bin lira faizle para aldım. Ama ödediğim senetlerimi vermiyor. Evimin tapusunu da benden aldı. En sonunda otomobilimin ruhsatını isteyince çıldırdım. Eğer, senetlerimi ve evimin tapusunu vermezse intihar edeceğim" dedi.
İşyerinde arama yapıldı
Ulusoy'un iddiasının ardından, polis senetlerin ve tapunun bulunması için Savcılık kanalıyla arama kararı çıkarttı. Yapılan ilk incelemede senetlere ve tapuya rastlanmadı. Öğlen 12.00'de meydana gelen olayda polisin ikna etmeye uğraştığı Ulusoy, bu süre içinde iki paket sigara içti. Olay yerine gelen psikologlar da Ulusoy'u ikna edemedi.
Aziz Ulusoy, 10 saat sonunda borcuna karşılık imzaladığı senetlerin bulunmasının ardından polisler tarafından ikna edilerek intihar eyleminden vazgeçirildi. Polisler, Ulusoy'un imzaladığı senetleri işyeri mutfağının tavanındaki bölmede gizlenmiş olarak buldu.
Polislerin tüm çabalarına rağmen başına dayadığı silahı bırakmayan Aziz Ulusoy, borcuna karşılık imzaladığı senetlerin bulunmasını istedi. Yapılan
tüm aramalara rağmen senetler bulunamadı. Ulusoy ikna edilmeye çalışılırken, polisler ikinci katta bulunan iş yeri sahibi Hacı Erkaya,kardeşi Menderes Erkaya ve oğlu Nurullah Erkaya ile iki çalışanı pencereden ambulansın üzerine indirerek dışarı çıkardı. Erkaya ve kardeşi ile oğlu ve çalışanlar ifadeleri alınmak üzere polisler tarafından emniyet binasına götürüldü. Daha sonra galeride tekrar arama yapan polisler,Ulusoy'un imzaladığı senetleri işyeri mutfağının tavanındaki bir bölmede bulmayı başardı. Bunun üzerine Ulusoy ikna edilerek elindeki tabancayı bıraktı. Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Ulusoy, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.