Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adnan Hoca davasında şok ifadeler

        GAZETE HABERTÜRK

        SUÇ işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek suçlarından dahaönce yargılanan ve 3 yıl hapse mahkûm edilen Adnan Oktar hakkında, İstanbul Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı yine aynı suçtan yeni bir iddianame hazırladı. Adnan Oktar ile ilgili soruşturma, 2006 yılının Kasımayında polise gelen bir ihbar telefonu ile başladı.

        İddianamede, Bilim Araştırma Vakfı’nın onursal başkanı Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar’ın, “Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek” suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede şikâyetçi olarak Lütfiye Semin Babuna, Türkan Akyüzalp, Fatma Emel Tezyapar, Firdes Işıldar, Ünal Uyguç yer alırken, Mihrinaz Tuba Babuna, Ebru Altan Akyüzalp, Ece Koç Uyguçmağdur

        olarak gösterildi. İddianamede şikâyetçilerin ifadelerine yer verilirken, Adnan Oktar liderliğindeki suç örgütünün genç kızları ailelerinden alıp kopardığı, eğitimleri ve

        öğrenimlerini yarımbırakmalarına sebep olunduğu anlatıldı. Oktar ile örgüte üye olmakla suçlanan 28 sanığın yargılanması istenilen iddianamedeki 3 nolu gizli

        tanığın ifadesi ise korkunç. O dönemde 16 yaşında olan gizli tanık, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

        ÇIRILÇIPLAK NAMAZ!

        “16 yaşımdayken biriyle tanıştım. Sonradan Adnan Hocacılar’dan olduğunu öğrendim. Dini telkinlerde bulunarak, namaz kılmam gerektiğini, ancak bu namazın herkes tarafından bilindiği şekilde değil de günde iki vakit, sabah akşam ikişer rekat şeklinde ve her rekatta birkaç kelime kullanmak suretiyle kılabileceğimi söyledi. Hatta çırılçıplak da namaz kılabileceğimi söyledi.”

        42 KİŞİYLE İLİŞKİ

        Kısa bir süre sonra erkek arkadaşının kendisini bu grubun üyelerinin kaldığı evlere götürmeye başladığını, ancak kimliğinin açığa çıkmasını önlemek amacıyla adını

        söyleyemediğini anlatan gizli tanık, şu bilgileri verdi: “Onun telkinleri sonucunda gruptaki kardeşlerle cinsel açıdan birlikte olmam halinde Allah katında büyük bir sevap işleyeceğime inandım. Bu dönemde grup üyesi 42 kişiyle oral ve anal

        yollardan cinsel ilişkiye girdim. Cinsel hastalıklara yakalandım, tedavi gördüm. Grubun içerisinde, cariye olarak nitelendirilen kızların evine gidip gelmeye başladım. Abi diye bildiğimiz Adnan Hoca’nın yazdığı kitapları sürekli okudum.

        Kardeşler olarak bildiğimiz grup üyelerinin evlerinde cinsel ilişkiye girdik. 7 kız da erkek kardeşlerle sürekli ilişkiye giriyordu. Hatta ilişkiye girdiğimizde başka erkekler odalara rahatça girip çıkıyordu.”

        Grup evlerinde Adnan Hoca’dan ‘100 senede bir gelen kurtarıcı ve mehdi’ olarak bahsedildiğini belirten gizli tanık, “İlişkiye girmemiz halinde bunun kardeşlere hizmet olduğu ve karşılığının da öbür dünyada görüleceği belirtiliyordu.

        Onların arasından ayrılmam halinde cehenneme gideceğim söylenerek manevi baskı altına alınıyordum” diye konuştu.

        ‘Versace’ marka koltuklar

        Gizli tanık, gruba ait evlerde kullanılan koltukların genelde Versace marka olduğunu ve altın varaklı aynalar, plazma televizyonlar ile döşendiğini bildirdi.

        Gizli tanık böylelikle evlere lüks ve cazip bir hava verildiğini belirterek, “Özellikle yatak odalarında yatağın karşısında aynalı dolap bulunuyordu Bunun sebebi ise;

        kişinin kendi cinsel organına ve boyun bölgesine bakması günahtı. Aynaya bakmak suretiyle o bölgelerin görülmesi sağlanıyordu” dedi. Gizli tanık, Adnan Hoca ile karşılaşmasını ise şöyle anlattı: “Kardeşlerden biri açık dekolte bir elbise giyerek gitmemizi söyledi. Adnan Hoca geldiğinde ayağa kalktık. Bizi kontrol edeceğini söyleyerek yanına çağırdı. Elleri ile bellerimizin inceliğini kontrol edip dudağımızı aşağı itip ağzımıza baktı.”

        Diğer gizli tanık ifadeleri:

        2 No’lu gizli tanık: “Adnan Hoca grubunda bulunan kişiler tarafından anal ve oral

        seks yapılıyordu. Adnan Oktar’ın hakkında açılan davalara saçma belgeler göndererek davalar zamanaşımına uğratılıyordu. Sanayi casusluğu yapılıyordu”.

        4 No’lu gizli tanık (kadın): “Grupta vajinal ilişki haram, anal ya da oral ilişki serbestti, cemaatin üyelerine kardeşler deniyordu. Bu kişilerle de ilişkiye girmeye başladım. Adnan Oktar’dan çok etkilenerek cemaate girdim. Din kisvesi adı altında cinsel, maddi ve manevi olarak sömüren, psikolojimive vücut sağlığının bozulmasına sebep olan Oktar’dan şikâyetçiyim”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ