Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Anız cehennemi

        Hasat döneminin tamamlanmasıyla birlikte, başta sıcak havaların etkisindeki güney bölgeleri olmak üzere ülkenin dört bir yanında anız yangınları çıkmaya başladı.

        Anız yakmak, yasalarca yasaklanmış olmasına rağmen, yetkililerin bu konuda hiçbir girişimde bulunmadığı dikkat çekti. Antalya’nın Karacaören Köyü’nde dün sabah çıkan ve rüzgarın etkisiyle gittikçe büyüyen yangında öğlene kadar yaklaşık 50 hektar orman alanı kül oldu. Yangının halen kontrol altına alınamadığı bildildi.

        Aynı şekilde anız yakılması sonrası başlayan yangınlarda Antalya’nın İnceğiz Köyü’nde 20 dekar tarım arazisi, 500 metrekarelik bir sera ile 3 dekar orman alanı zarar gördü. Manavgat’ın Kalemler, Çolaklı ve Demirciler köyleri ile Antalya Çalkaya Beldesi’nde de, anız yakılması yüzünden yangınlar başladığı ifade edildi. Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Doruk Beldesi’nde de yine anız yakan köylüler orman yangınına neden oldu. 3 köylü gözaltına alınırken, şiddetli poyraz nedeniyle büyüyen yangına müdahalede güçlük çekiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ