Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul ve Ankara'ya su müjdesi

        DEVLET Su İşleri eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, yaşanan kuraklığın 18 yılda bir görülen cinsten olduğunu belirterek, İstanbul'daki içme suyu sorununun önümüzdeki ekim ayı, Ankara'dakinin de en geç yıl sonunda ortadan kalkacağını söyledi.

        DSİ Genel Müdürlüğü’nden istifa ederek Afyonkarahisar AKP 2’nci sıra milletvekili adayı olan Veysel Eroğlu, memleketi Şuhut İlçesi'nde seçim çalışmalarına katıldı. Şuhut'a gelişinde ilgiyle karşılaşan Veysel Eroğlu, esnafı da tek tek ziyaret etti. Şuhutlular’a karanfil dağıtan Eroğlu, yaşanan kuraklık nedeniyle İstanbul ve Ankara'daki su sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eroğlu, İstanbul ve Ankara’da birkaç ay yetecek içme suyu kaldığının hatırlatılması üzerine, “Dönemimizde başlatılan çalışmalar sona ermek üzere. Kuraklık tüm dünyada etkili ve 18 yılda bir görülen cinsten. Tüm kuraklığa rağmen, İstanbul’un ekim ayında, Ankara'nın da en geç yıl sonunda tüm içme suyu sorunu ortadan kalkacak'' dedi.

        SUSUZ KALINMAMASI İÇİN CİDDİ TEDBİRLER ALDIK

        Türkiye'yi susuz bırakmamak için çok ciddi tedbirler aldıklarını savunan Eroğlu, şunları söyledi:

        “Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada bu yıl kuraklık var. Buna karşın biz 111 baraj ve gölet inşa ettik. Yağdığı zaman suyu biriktirmek gerekiyor ki yağmadığı zaman kullanabilesin. 111 baraj DSİ tarihinde bir rekor. Buna rağmen bu yıl yağmur yağmayınca içme suyu sıkıntısı olmasın diye çalışmalarımıza devam ettik. Mesela, Büyük Melen Çayı’nı İstanbul’un su kaynağı olan Ömerli Barajı’na akıtacağız. Bu çalışmalar yıldırım hızıyla yürüyor. DSİ ve İSKİ birlikte çalışıyor. Melen Suyu inşallah 20 Ekim’de İstanbul’a akacak. Bursa için Nilüfer Barajı’nı bitirdik. Başbakanımız açmaya fırsat bulamadı, ama bu yıl açılıyor. Ankara için Kesik Köprü Barajı’ndan DSİ ve ASKİ’yle birlikte muazzam bir boru hattı döşeniyor. Kesik Köprü Barajı, yani Kızılırmak Nehri’nin suyu, Ankara’ya İvedik Arıtma Tesisleri’ne akıtılıyor.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ