Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 yaşındaki çocuğa 'yapboz' ameliyat

        İzmir’deki özel bir hastanede, 4 yaşındaki kızın bademcikleri yerine geniz eti alındı.

        İzmir’de 4 yaşındaki Beyza Dizmen, Özel Central Hospital Hastanesi’ne bademcik ameliyatı için götürüldü. İddiaya göre Beyza’nın geniz eti alındı. Ancak küçük kızın ailesi, “geniz eti değil, bademcikleri alınacaktı” deyince doktorlar, Beyza’yı iki saat içinde ikinci kez ameliyat etti. Aile, doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

        İki hastane de aynı teşhisi koydu

        Baba Sezer Dizmen (34), uyurken horlaması, tıkanması ve öksürmesi nedeniyle kızı Beyza’yı Özel Central Hospital hastanesine götürdü. İddiaya göre Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ariel Uzun, küçük kızın bademciklerinin alınması gerektiğini söyledi. Sezer Dizmen, kızını Ege Üniversitesi Hastanesi’ne de götürdü. Bu hastanenin doktoru da Beyza’ya aynı teşhisi koydu.

        Baba şaşkınlığını gizleyemedi

        Baba Dizmen bunun üzerine hem evlerine yakın olması hem de hemen ameliyat günü vermeleri nedeniyle Central Hospital’ı tercih etti. Ancak ameliyattan sonra Sezer Dizmen şaşkına döndü. Çünkü kızının bademcikleri yerine geniz etini almışlardı. Beyza’ya iki saat sonra yeniden narkoz verildi ve bu kez de bademcikleri alındı.

        “Bu durum cezasız kalmamalı”

        Cumhuriyet Savcılığı’na doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunan Dizmen, “Dört yaşındaki bir çocuk buna nasıl dayanır? Doktorların bu ihmali cezasız kalmamalı” dedi. Tazminat davası da açacağını belirten Sezer Dizmen, kızını Central Hospital’dan çıkararak Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne götürdü. Central Hospital Başhekimi Zeki Hozer ise Beyza Dizmen’in tedavisinde doktorların yanlış tedavi uygulamadığını, hem bademciklerin hem de geniz etinin alınması gerektiğini ileri sürdü.

        TAZMİNAT DAVASI DA AÇACAK

        Baba Sezer Dizmen, kızı Beyza’yı hataları nedeniyle iki saat içinde iki kez ameliyat eden doktorları savcılığa şikayet etti. Ayrıca tazminat davası açacağını da söyledi.

        Vatan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ