Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öğretmen atamaları yapıldı

        Eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere ilk atama biçimiyle 28 alandan 9 bin 300 ilk atama, açıktan atama ve açıktan ilk atama biçimiyle 27 alandan 250, kurumlararası ilk atama ve kurumlararası yeniden atama biçimiyle 25 alandan 100, beden eğitimi alanına milli sporcu olanlardan sınavsız 350 olmak üzere toplam 10 bin kadroya atama yapıldı. Atama törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

        Başbakan Erdoğan, 20 bin öğretmenin ataması için Milli Eğitim Bakanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğretmen, doktor ve hemşire atamalarının geçmiş dönemde siyasi tartışmalara ve haksız uygulamalara sahne olduğunu dile getirdi. Erdoğan, AK Parti Hükümeti döneminde bilgisayarla yapılan atamaların ise hakkaniyeti en üst derecede ortaya koyduğunu söyledi.

        Erdoğan, şöyle konuştu:

        ''AK Parti Hükümeti döneminde suistimal, kayırma, partizanlık son buldu. Bizim kitabımızda bu ifadelere yer yok, bu böyle bilinsin.

        Biz bunların hepsine çok şahit olduk. 'Hamili kart yakınımdır, gereği yapıla'... Bunlar artık tarihe karıştı. Hamdolsun ceplerimizde bizim artık bu kartlar yok. Bunlarla dolaşmıyoruz. Bunlar tarihte kaldı. Bunu yapanlar şimdi bize çamur atmaya çalışıyorlar. Atacağınız bu çamurlar tutmaz. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Bu bir gerçektir.

        Hiçbir milletvekili arkadaşım gelip de bakanlarıma veya bana, 'yeğenimi veya filancamı şuraya yerleştireyim' diyemez. Bunu ispat edeceğiniz zaman karşınızda bulacağınız kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olarak benim.''

        -ÖĞRETMEN ADAYLARINA TAVSİYELER-

        AK Parti Hükümeti'nin, eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, verilen kadroların büyük bir bölümünü öğretmenlerin oluşturduğunu dile getirdi.

        TOKİ ile Milli Eğitim Bakanlığının anlaştığını ve ihtiyaç olan yerlerde TOKİ'nin okul yapacağını belirten Erdoğan, okul açığının süratle kapatılacağını ifade etti.

        Bütün okullarda bilgisayar teknolojisi ve internetin yer alacağını kaydeden Erdoğan, öğretmen adaylarına şu tavsiyelerde bulundu:

        ''Atanacak 20 bin öğretmenin, öğretmenliğe sadece bir ekmek kapısı, bir memuriyet imkanı, iş imkanı, bir meslek olarak bakmadıklarına inanıyorum. Yarın sınıflarımızda hitap edeceğiniz öğrenciler bu ülkenin yarınlarını, geleceğini oluşturacak. Unutmayın o çocukların gözlerindeki ışık, sizlere yol gösterecek. Sizlerin gözlerindeki ışık, bu çocuklarımızın yarınlarını aydınlatacak.

        Sizler gayretlerinizle bu ülkenin geleceğini şekillendirecek, yarınlarını tasarlayacaksınız. Öğretirken aynı zamanda da inanıyorum ki öğreneceksiniz. Öğrencilerinizi yetiştirirken sizler de kendinizi geliştireceksiniz. Biz aynı şeyleri devleti yönetirken görüyoruz. Devleti yönetirken her geçen gün eksikliklerimizi görüyor, kendimizi yetiştiriyoruz, kendimizi geliştiriyoruz, kendimizi değiştiriyoruz, kendimizi dönüştürüyoruz.

        Artık pratik yaşam şimdi başlıyor. Öğrendiklerinizi şimdi esere dönüştüreceksiniz. Bugün durduğunuz noktada kalırsanız inanın öğrencilerinizin de gerisine düşebilirsiniz. Sizlerin okumak, öğrenmek, araştırmak, Türkiye'yi ve dünyayı yakından izlemek, gelişmeleri yakından takip etmek, kendinizi yenilemek, geliştirmek gibi bir sorumluluğunuz var. Bunu başardığınızda inanıyorum ki Türkiye sizlere minnettar kalacak.

        Hiç kuşkusuz eğitim ile ekonomi arasında bir ilişki mevcuttur. Ancak eğitim asla ve asla sadece ekonomik kaygılar gözeterek yapılamaz. Türkiye'nin ekonomik büyümesinde olduğu kadar, hatta daha da fazlasıyla huzur ortamının oluşmasında tarihimizin, kültürümüzün, geleneklerimizin, aile yapımızın muhafazasında, demokrasimizin tüm kurum ve kurullarıyla yerleşmesinde, sağlıklı bir toplumsal yapının oluşmasında eğitim en birinci role sahiptir.''

        -ATAMALARI YAPTI-

        Milli Eğitime sağladıkları imkanları artırarak devam ettireceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda öğretmen adaylarına ''hayırlı olsun'' temennisinde bulundu ve başarılar diledi. Erdoğan, ''Atamasını gerçekleştireceğimiz 20 bin yeni öğretmen kardeşimi tebrik ediyorum ve öğretmenlik için göreve 'ya Allah bismillah' diyecekleri yerlerin hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

        Başbakan Erdoğan, daha sonra atamaların yapılması için gereken 9 haneli sayı için ''9'' rakamını seçti. Geri kalan 8 rakamı da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim bürokratları, öğretmen adayları, öğretmen adaylarının anne ve babaları ile basın mensuplarından alan Başbakan Erdoğan, 9 haneli sayının girilmesinin ardından bilgisayarın tuşuna basarak öğretmen atamalarını gerçekleştirdi.

        Başbakan Erdoğan, atama töreninin ardından, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in makamına çıkarak, bir süre burada kaldı. Erdoğan, daha sonra Bakan Çelik ile Milli Eğitim Bakanlığından Başbakanlık Merkez Bina'ya yürüyerek geçti.

        İŞTE BRANSLAR VE KONTENJANLAR

        Yoğun ihtiyaç bulunan 17 alandan toplam 10 bin kontenjana sözleşmeli öğretmenlik için de başvuru alınacak.

        Başvuruya ilişkin bilgiler MEB'in http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacak olan "2007-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu"nda yer alacak.

        MEB'in atama yaptığı branşlar, kontenjanları ve taban puanları şöyle:

        * Beden Eğitimi (1055 kişi - 73 puan),

        * Bilgisayar (1215 kişi - 65 puan),

        * Biyoloji (44 kişi - 89 puan),

        * Coğrafya (365 kişi - 76 puan),

        * Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (1315 kişi - 72 puan),

        * Felsefe (54 kişi - 84 puan),

        * FenBilgisi / Fen ve Teknoloji (1000 kişi - 85 puan),

        * Fizik (17 kişi - 91 puan),

        * Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği (34 kişi - 50 puan),

        * İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri (34 kişi - 84 puan),

        * İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri Arapça (12 kişi - 72 puan),

        * İlköğretim Matematik (1425 kişi - 72 puan),

        * İngilizce (2020 kişi - 68 puan),

        * İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenliği (33 kişi - 66 puan),

        * Kimya (34 kişi - 90 puan),

        * Matematik (34 kişi - 93 puan),

        * Müzik (410 kişi - 58 puan),

        * Okul Öncesi Öğretmenliği / Çocuk Gelişimi ve Eğitim Öğretmenliği (1370 kişi - 69 puan),

        * Rehber Öğretmen (435 kişi - 72 puan),

        * Resim-İş / Resim / Görsel Sanatlar (410 kişi - 69 puan),

        * Sanat Tarihi (5 kişi - 81 puan),

        * Sınıf Öğretmenliği (4215 kişi - 78 puan),

        * Sosyal Bilgiler (760 kişi - 80 puan),

        * Tarih (160 kişi - 83 puan),

        * Teknoloji ve Tasarım (610 kişi - 50 puan),

        * Türk Dili ve Edebiyatı / Dil veAnlatım / Türk Edebiyatı (415 kişi - 81 puan),

        * Türkçe (2415 kişi - 67 puan),

        * Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği (104 kişi - 61 puan)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ