Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlginç fuhuş kuralları VİDEO

        Jandarmanın Büyükçekmece'de düzenlediği fuhuş baskınında 35 yabancı uyruklu bayan ile fuhşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapan 10 kişi yakalandı. Baskın düzenlenen adreste fuhuş yaptırılan kadınlar için hazırlanan çalışma talimatnamesi dikkat çekti.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Büyükçekmece ilçesi Kumburgaz beldesinde liderliğini Mahmut A. isimli şahsın yapmış olduğu çıkar amaçlı suç örgütünün, bölgedeki otellere kadın ve müşteri temin ettikleri, fuhuş yapan bayanları otelde müşterilere pazarladıkları, kadınlara uyuşturucu madde temin ettikleri, örgüt elemanlarının bu uyuşturucu maddeleri otele gelen müşterilere sattıkları tespit edilerek takibine başlandı.

        Bu kapsamda 2.5 aylık süre zarfında, yapılan teknik takip, izleme ve araştırmalar neticesinde bahse konu suç örgütünün lider ve elemanları deşifre edilerek faaliyetleri ortaya çıkartıldı. Adli makamlardan alınan arama kararının ardından 9 Şubat 2008 günü toplam 13 adreste eşzamanlı olarak yapılan operasyon ve aramalar neticesinde, fuhuş yaptırıldığı değerlendirilen 35 yabancı uyruklu bayan ve fuhşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütü lider ve elemanları 10 kişi yakalandı.

        Yapılan incelemede takip altında bulundurulan organize suç örgütü mensuplarının, fuhuş yaptırdıkları yabancı uyruklu bayanları, çalıştırdıkları otellere yakın villalarda barındırdıkları ve talimatlandırdıkları tespit edildi.

        Yakalanan Mahmut A., Ahmet A., Mehmet Cemal B., Murat G., Ramazan B., Bülent D., Ali Ç., İrfan D., Ercan A. ve Sezgin isimli şahsın ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet 9 mm. ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 30 adet 9 mm.,fişek, 25 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 1 adet kırma av tüfeği, 8 adet av tüfeği fişeği, 25 gram kubar esrar, 435 adet sentetik hap, 13 bin 740) YTL, 4 bin 555 dolar, 175 euro, 20 Avusturya Şilini, 1 adet yabancı uyruklu bayanlara ait borç listesini gösterir not kağıdı, 1 adet yabancı bayanlara ait çalışma çetelesi, 1 adet çalışma kuralları sözleşmesi, 1 adet uyulacak kurallar çizelgesi, 1 adet çalışma çizelgesi, 32 adet cep telefonu, 40 adet sim kart, 1 adet bilgisayar kasası, 33 adet pasaport ve 94 adet kumar markası (fişi) ele geçirildi.

        Baskın yapılan adreste ele geçirilen talimatname, fuhuş yapan kadınlara uygulanan ilginç kuralları da gözler önüne serdi. Talimatnamedeki, "Müşteri güler yüzle karşılanacak, müşteriye ev adresi kesinlikle verilmeyecek, Pazar günleri pantolon, diğer günler mini etek giyilecek, müşteri masasındaki içkiler 10-15 dakikada içilecek, bu zamanın üzerine çıkana bir fiş cezası uygulanacak, sözleşmeye uymayan kızlar madde başına 60 dolar para cezası ödeyecek, haftalık 150 bardak kotaya ulaşana altın verilecek, performansı iyi olan kızlara iki hafta bir gün tatil verilecek, bu sözleşmeye uymayan artistler bin dolar para cezası ödeyip Ukrayna'ya gönderilecek" yazılı kurallar dikkat çekti.

        Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 10 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ