Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Maltepe Belediyesi'ne şok baskın

        Turan ARSLANOĞLU-AHT

        Maltepe Belediyesi'ne İstanbul Mali Şube ekipleri şok baskın düzenledi. Belediye ait Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne alan sanfoni orkestrasıyla ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla halen Kartal Adliyesi'nde süren bir dava ile ilgili olarak savcılığın talimatıyla gerçekleştirildiğii bildirilen baskında bazı evraklara ve bilgisyarlara el konuldu.

        Evrakların Mali Polisin yanı sıra İçişleri Bakanlığı müfettişlerince incelemeye alındığı bildirildi. CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin yaptığı açıklamada "Mali Şube tarafından el konulması kararına istinaden dava konusu bilgi ve belgelerin asılları ile kopyaları yargıya intikal ettirilmek üzere alınmıştır.

        Söz konusu ihale ile ilgili İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veren ve kendisini Maltepe Belediyesi Meclis üyesi olarak tanıtan sahte isimli Ramazan Hardal isimli şahsın mesnetsiz iddialarına dayalı dilekçesi üzerine daha önce yapılan incelemelerde K.İ.K usul ve esasları açısından da herhangi bir eksikliğinin olmadığı belirlenmiştir. Konu yargıya intikal ettiği için konu hakkında daha fazla yorum yapılamamaktadı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ