Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vekil oğlundan Müftüoğlu'nun kızına şiddet iddiası!

        Canan İSPİR / AHT - İSTANBUL

        Ünlülerin doktoru olarak tanınan Prof. Dr. OsmanMüftüoğlu’nun kızıMerve ile AK Parti SiirtMilletvekilimüteahhit Yılmaz Helvacıoğlu’ nun işadamı oğlu Can, 24 Ağustos 2006’da Ankara Sheraton Oteli’nde yapılan görkemli bir düğünle evlendi. Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek’in kıydığı nikâhta, çiftin şahitliklerini Başbakan Erdoğan ile 9. Cumhurbaşkanı Demirel yaptı.

        MUHTEŞEM DÜĞÜN

        Düğüne katılan politika, iş, sanat, sosyete vemedya dünyasının birbirinden ünlü isimleri, Sezen Aksu’nun şarkılarıyla coştu.

        Helvacıoğlu çiftinin mutluluğu, 2007 yılında dünyaya gelen ve “Aleyna” adını verdikleri kızlarının doğumuyla perçinlendi. Ancak ilerleyen yıllar Merve- Can Helvacıoğlu çiftinin mutluluğuna gölge düşürdü. Geçtiğimiz günlerde avukatı Kezban Hatemi aracılığıyla Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvuran Merve Helvacıoğlu, 5 yıllık eşine boşanma davası açtı. Eşini, kötü davranışlar içinde olmakla suçlayan genç kadın, kocasından şiddet gördüğünü öne sürdü.

        ‘8 DİKİŞ ATILDI’

        “Eşimin, fiziksel ve ruhsal yapımı zedeleyen, ağır şiddet içeren ve hayatımı tehlikeye düşüren davranışları söz konusudur” iddialarında bulunanMerve Helvacıoğlu, yaşadığı şiddet olaylarını da şöyle anlattı: “İlk şiddet olayı, 21 Haziran 2009’da oldu. Can’dan aldığımdarbe yüzünden dudağımpatladı. Dudağıma, 8 dikiş atıldı. Son şiddet olayı ise yaklaşık 1.5 ay önce yaşandı. Kızımız ile ilgili bir konuyu konuştuğumuz sırada sinirlenen Can, bacağıma ayakkabısını fırlattı. Bu nedenle bacağımda iç kanama oluştu.”

        Kızları Aleyna’nın velayetini de isteyen Merve Helvacıoğlu, Can Helvacıoğlu’ndan 2 milyon TL tazminatın dışında, kendisi için aylık 15 bin, kızı için de 10 bin TL nafaka istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ