Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Film senaryosu gibi kurşunlama!

        Eray EROLLU (AHT)

        İstanbul'da birlikte yaşadığı 2 çocuğunun annesi 5 aylık hamile kadını, üzerine kuma götürmek istediği sevgilisiyle biraraya getiren elmakçı Selahattin İlgen, alkol aldıktan sonra iki kadının üzerine belinden çıkardığı tabancayı ateşledi. Kurşunlardan biri 5 aylık hamile kadının koluna isabet ederken İlgen kaçtı. Ancak kısa süre sonra sevgilisinin evini arayarak telefona çıkan 13 yaşındaki kız çocuğunu 'Sıra sizde' diyerek tehdit etti. Hap içerek ölmek isteyen küçük kız, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken polis kaçan emlakçıyı arıyor.

        Emlakçılık yapan Selahattin İlgen, 3 ay önce 23 yaşında oğlu ve 13 yaşında kızı olan 42 yaşındaki Hatice Gürer ile tanıştı. Bağcılar'da kendisine ait bir dairesi ve Tekirdağ'da bir yazlığı olan Gürer'e "Gel ben sana arsa vereyim sen de bana yazlığını ver" diyerek takas teklifinde bulundu. İkili arasında kısa süre sonra ise duygusal yakınlaşma oldu. 2 çocuk annesi olan ve 5 aylık hamile Dilif Çevtö ile birlikte yaşayan emlakçı, Gürer'e birlikte yaşamayı teklif etti. Gürer bunu kabul etmedi ancak aşk yaşamayı sürdürdü. Bir süre sonra ise Hatice Gürer ile çocuklarını dövüp, silahla tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine anne ve çocukları İlgen'in her dediğini yapmaya başladı. Önceki gece Gürer'in evine giden emlakçı "Seni biriyle tanıştıracağım. Sakın bana 'hayır' deme" dedi. Beraberine aldığı Gürer'i Çevtö ile birlikte yaşadığı Sancaktepe'deki eve götürdü. Üçlü alkol almaya başladı. İlgen, "Siz içkileri içmeyip, döküyorsunuz" diyerek bağırdıktan sonra belindeki tabancasını çıkartıp iki kadının üzerine ateşledi. 5 el ateş eden İlgen, kaçtı. Kurşunlardan biri 5 aylık hamile Çevtö'nün sağ koluna isabet etti. Gürer, durumu önce sağlık ekiplerine ardından polise bildirdi. Ambulansla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın, ameliyata alındı. Çevtö'nün ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Emlakçı bununla da kalmadı ve Gürer'in Bağcılar'daki evini telefonla aradı. Telefona yanıt veren 13 yaşındaki kızına ise "5 aylık hamile karım Dilif'i öldürdüm. Şimdi sıra size geldi. Anneni, seni ve ağabeyini de öldüreceğim" dedi. Korkuya kapılan genç kız çok sayıda hap içerek intihara kalkıştı. Eve gelen 23 yaşındaki ağabey tarafından bulunan küçük kız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı, Ağabey ile anne Gürer, Bağcılar Polis Merkezine giderek Selahattin İlgen'den şikayetçi oldu. Polis olaydan sonra kaçan çılgın emlakçıyı arıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ