Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayşe Paşalının katili Adli Tıp’ta akıllı çıktı

        Cemal DOĞAN/GAZETE HABERTÜRK

        Yıllarca şiddet uyguladığı eşi Ayşe Paşalı’yı boşandıktan bir yıl sonra sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayarak öldüren İstikbal Yetkin’in akıl sağlığı yerinde çıktı. Yetkin, “akıl sağlığı”nın tespiti için sevk edildiği Ankara Adli Tıp Kurumu’nun raporu Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Raporda Yetkin ile bire bir yapılan görüşmelere yer verilirken, “Oldukça saygılı olduğu, öz bakımının yerinde, sorulan tüm sorulara mantıklı, konu bütünlüğü ile uyumlu cevaplar verdiği, konuşurken sürekli göz teması kurarak konuştuğu, düşünce içeriğinin yerinde ve zengin olduğu, konuşmasının akıcı ve vurgulu olduğu gözlenmiştir” denildi.

        Adli Tıp Uzmanı Dr. Bahri Melih Ünal tarafından yazılan raporda ayrıca, Yetkin’e başına gelen olayın sorulması üzerine gözlerinin dolduğu ve ağlayarak her şeyi eksiksiz hatırladığı belirtildi. Rapora göre Yetkin, Adli Tıp’a neden geldiğine ilişkin soruya cevap verirken, “Eşimi öldürdüm, bu nedenle buradayım. Avukatım ilk görüşme sırasında bilincimin yerinde olmadığını düşünerek muayene edilmemi talep etmiş” dedi. Raporda, “Zaman zaman eşini öldürme olayının oldukça medyatik olduğunu tekrarlayarak anlatımlarına devam etmiştir” ifadesi kullanıldı.

        “BAŞKASIYLA DANS EDEMEZ”

        Adli Tıp Raporu’nda Yetkin’in, neden yargılandığına ilişkin sorulara yine açık ve bilinçli cevaplar verdiği belirtilerek şunlar aktarıldı: “Daha önce eşini dövdüğü için yine Adli Tıp’a geldiğini, boşandıktan sonra çocuklarını görmek için eşinin evine gittiğini, eşinin bunu kabul etmediğini, bu nedenle cinayeti işlediğini, boşandıktan sonra bir dönem yeşil reçete ile küçük mercimek büyüklüğünde bir ilaç aldığını, eşini dayısının oğlu ile dans etmesi nedeniyle dövdüğünü anlatarak, “Herkesin herkesle dans edebileceğini, kendisinin buna karışamayacağını, ancak kendi eşinin başkasıyla asla dans edemeyeceğini beyan etmiştir”

        “CEZAİ SORUMLULUĞU TAM”

        Raporda “Kişinin yapılan muayenesinde, TCK’nın 32. maddesi kapsamında ceza ehliyetini etkileyecek bir akıl hastalığı, zekâ geriliği tespit edilemediği, suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak ve davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip olduğu, 7 Aralık 2010’da tasarlayarak adam öldürme suçuna karşı cezai sorumluluğu tam olduğu müşahede edilmiştir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ