Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘PKK sempatizanı’ iddiası AİHM’lik

        Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT İ STANBUL

        Pendik’te, 2003 yılında evlenen Esmeray A. ile Aziz Y.’nin, aynı yıl Hivda adını verdikleri bir kız çocukları oldu. Eşinin anne ve babasıyla iki yıl birlikte yaşayan genç kadın, kocasının çalışmadığını ileri sürerek boşanma davası açtı ve kızını da alıp babasının evine gitti.

        Pendik 1. Aile Ceza Mahkemesi’nde görülen Aziz Y. ile Esmeray A.’nın boşanma davası 10 ay sürdü. Dava sırasında genç kadının dayısı Mehmet K., Aziz Y.’nin “PKK sempatizanı” olduğunu iddia etti. Hiçbir dayanak olmamasına rağmen, mahkeme bu iddiayı kabul etti ve çifti boşadı. O dönem 2 yaşında olan ve şimdi 8 yaşına gelen kızları Hivda’nın velayeti anneye verilirken, babanın kızıyla görüştürülmeme, kısıtlama ve tek başına görüşmeme kararı verildi. Hakkında örgüt üyesi ve sempatizanı olduğuna dair yasal işlem bulunmayan baba Aziz Y., bu kararın ardından Türkiye’yi terk etti.

        İNGİLTERE’YE İLTİCA ETTİ

        Karar sonrası Türkiye’yi terk ederek İngiltere’ye iltica ettiğini belirten Aziz Y., “Bu karar Yargıtay tarafından onandı. Hakkımda verilen bu utanç verici kararla iltica hakkı elde ettim. Şimdi İngiltere’de eczacılık eğitimi alıyorum. Davamı da AİHM’ye götürdüm” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ