Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Belediyeye yolsuzluk operasyonu!

        Avcılar ve Şişli Belediyesi'ndeki ihalelerde, rüşvetle "yaklaşık maliyet" bedellerini öğrenerek ona uygun fiyat teklifinde bulunan 15 şirket yöneticisi gözaltına alındı. Şirket yöneticilerinin "yaklaşık maliyet" bedelini öğrenmek için bazı belediye görevlilerine, tatil ve eğlence sunduğu ya da rüşvet verdiği iddia edildi.

        Nihat ULUDAĞ-Muharrem ÇAĞLAR/AHT

        İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Avcılar ve Şişli Belediyesi'ndeki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığını belirledikten sonra ihaleye fesat karıştırdığı iddia edilen bazı firmaları teknik takibe aldı. Araştırmalarını sürdüren polis, belediyelerin düzenlediği ihalelerde, bazı şirket yöneticilerinin ilginç bir yöntem geliştirdiklerini ortaya çıkardı. Şirket yöneticilerinin, belediyedeki ihale komisyonlarının hazırladığı şartnamede yer alan "yaklaşık maliyet" fiyatlarını, tatil, eğlence ya da rüşvet karşılığında öğrendikleri ve bu yöntemle ihalelerde büyük avantaj kazandıkları anlaşıldı. Bunun üzerine operasyon başlatan İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Avcılar ve Şişli Belediyesi'nin düzenlediği ihalelere fesat karıştırdığı ileri sürülen 15 şirket yöneticisini gözaltına aldı.

        YAKLAŞIK MAALİYET

        İhaleyi veren belediyenin oluşturduğu ihale komisyonu, söz konusu mal ya da hizmet alımı için "yaklaşık maliyet" hesabı yapar. Daha sonra firmalardan kapalı zarf usulü yöntemiyle fiyat teklifi alınır. Teknik şartlara uyan firmaların verdiği fiyatlardan hangi firmanın teklifi "yaklaşık maliyet" fiyatına yakınsa, ihaleyi o firma kazanır. Teknik şartları uygun olan ve en yakın teklifi verdiği halde ihaleyi kazanamayan bir firma Kamu İhale Kurumu'na başvurarak ihaleyi iptal ettirebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ