Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Transseksüel Öykü Özen intihara kalkıştı!

        CHP'den milletvekili aday adayı olan ve listede yer alamayan Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri, Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'nin (Gökkuşağı) Başkanı transseksüel Öykü Özen, intihara kalkıştı. Çok sayıda basın mensubuna ve arkadaşına intihar edeceği yönünde mesaj atıp helallik isteyen Özen, derneğin penceresinden atlamak istedi. Eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle bunalıma girdiği öğrenilen Özen, polis memuru tarafından ikna edilerek aşağı indirildi.

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da akşam saatlerinde gazetecilerin cep telefonlarına mesaj atarak intihar edeceğini duyuran transseksüel Öykü Özen, göndermiş olduğu mesajda: "Beni siz güçlü kıldınız. Beni yaşama bağladınız. Ama ben bir aşka yenildim. Çok acı çekiyorum. Bunun tek sorumlusu eşim. Ölünce bile güzel yazın benim haberimi. Ben insanlara hep umut oldum ama ben kendime umut olamadım. Sadece sevdim. Mücadelesini verdiğim dernek ölüm yerim. Beni unutmayın. Elveda dostlar" cümlelerini yazdı.

        Mesajı alan gazeteciler, hemen polis ekiplerine haber verdi. Heykel'de bulunan Gökkuşağı Derneği binasının 4. katına çıkan Özen, cama çıkarak bağırmaya başladı. "Yeter artık" diyerek bağıran Özen, vatandaşların şaşkın bakışları arasında kendisini aşağı atmak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise 4. kata çıkarak Özen'i ikna etmeye çalıştı. Kapıyı kimsenin girmemesi için içeriden kilitleyen Özen, uzun süre ikna olamadı. Özen'in intihar edeceği haberini alan arkadaşları ise derneğe akın etti. Özen'i ikna edemeyen arkadaşları çareyi çelik kapıyı tekmelemekte buldu. Ancak kapının kilitli olması sebebi ile kapıyı açma çalışmaları da başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine olay yerine merdivenli itfaiye ekipleri gönderildi. Ekipler, Özen'in aşağı atlaması ihtimaline karşı yere branda açtı.

        Merdivenle derneğin 4. katına kadar çıkan polis ekibi Özen'i ikna ederek aşağı indirmeyi başardı. Polis memurunun boynuna sarılan Özen, "Yeter artık, yeter" diyerek bağırdı. Özen, aşağı indirildikten sonra olay yerine gelen ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Eşi Mehmet Özen ile tartıştığını iddia eden Özen, hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ