Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Kendisine gıcık oluyordum!'

        Gazete HABERTÜRK

        Bedri Baykam’a bıçaklı saldırı, Hırant Dink cinayetini çağrıştırdı. Saldırganın Baykam’a “Görüşmek istiyorum” diyerek yaklaştığı, yardımcısı Tuba Kurtulmuş’un “Şimdi işimiz var, daha sonra görüşürsünüz” cevabının hemen ardından Baykam ve Kurtulmuş’a bıçakla saldırdığı bildirildi.

        Görgü tanıkları, olay yerinden koşarak uzaklaşan saldırganın, bir su bayiine ait nakil aracını durdurup tehditle bindiğini söyledi. Daha sonra da bir taksiyle Gayrettepe istikametine gittiği öğrenilen saldırgan teslim oldu. Saldırının tanıklarından Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Genel Sekreteri Safiye Mine Erdurak, saldırının planlı olduğunu öne sürerek “Bağırmasak bizi de bıçaklayacaktı” diye konuştu.

        İnsanlık Anıtı için konuştu dışarı çıkınca bıçağı yedi!

        Başbakan Erdoğan’ın “Ucube” sözü üzerine apar topar yıkımına başlanan Kars’taki “İnsanlık Anıtı” heykelini yapan Heykeltıraş Mehmet Aksoy ile bazı sivil toplum örgütlerinin Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısına katılan ressam Bedri Baykam, bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Baykamile birlikte asistanı Tuba Kurtulmuş’u da karnından bıçaklayan Mehmet Çelikel (36) saldırıdan 5 saat sonra BayrampaşaMerkez Polis Karakolu’na giderek teslimoldu.

        ‘KENDİSİNE GICIK OLUYORDUM’

        Saldırgan Mehmet Çelikel sağlık kontrolü için getirildiği hastaneden çıkışta gazetecilere “Baykam’ın konuşmaları hoşuma gitmiyordu, kendisine gıcık oluyordum” diye bağırdı. Ardından da parmağını havaya kaldırarak, “Allah birdir” dedi. Çelikel’in şunları söylediği öğrenildi: “Geçen hafta Akatlar Kültür Merkezi’nin önünde Bedri Baykam’a rastladım. Beni Taksim’e bırakmasını istedim. Kabul etmedi, bana hakarette bulundu. Bugünkü toplantıya gideceğini biliyordum. Ben de toplantıya gittim. Yanımda bıçak vardı. Ona geçen hafta beni niye aracına almadığını soracaktım. Asistanı engel oldu. Sinirlendim, bıçakladım.”

        ‘KAPIYI AÇIN ÖLÜYORUM!’

        Saldırının şokuyla caddeye çıkarak “Hastaneye götürün” diye bağıran Baykam, yoldan geçen otomobilleri durdurmak istedi. Baykam’ın “Kapıyı açın, ölüyorum” diye bağırmasına rağmen iki otomobil sürücüsü durmayıp yoluna devam etti. Paniğe kapılan Baykam, “Ölüyorum”, “Hastaneye, çabuk!” diye bağırarak yardım istemeye devam etti. Yoldan geçen bir taksiyi durduran Baykam götürüldüğü Maslak Acıbadem Hastanesi’nde ameliyata alındı.

        Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, bıçakla yaralanan ressam Bedri Baykam ile Tuba Kurtulmuş'un normal hasta servisine alındığını bildirdi.

        Prof. Dr. Çuhadaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bıçakla yaralanma sonucu dün hastanenin Acil Servisine getirilen ressam Bedri Baykam ve asistanı, Piramit Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'un dün yapılan operasyondan sonra yoğun bakımdaki izleme süreçlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti.

        Çuhadaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        ''Baykam ve Kurtulmuş'un, bundan sonra normal hasta servisine alınması uygun bulunmuş ve normal hasta servisine alınmıştır. Halen sadece birinci derece yakınlarının ziyaretine izin verilmektedir. Bunun dışındaki ziyaretler bir süre daha tıbbi nedenlerle kabul edilmeyecektir. Bu tür olgularda hastayı izleme süresi en az 4-5 gündür. Bugün yapılan değerlendirmede, hastalarımızın genel durumlarının iyiye gitmekte olduğu gözlenmiştir.''

        Gazete HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ