Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Facebook’tan 493 TL taksitle böbrek satışı

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Adana ve Antalya merkezli çalışan liderliğini Osman Kökyıldırım’ın yaptığı organ çetesiyle ilgili 2’si tutuklu 22 kişi hakkında 9 yıldan 81 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kökyıldırım hakkında ‘Teşekkül halinde organ veya doku ticareti yapmak veya aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçlarından 81 yıl, yardımcısı Savaş Günay için de aynı suçlardan 51 yıl hapis cezası istendi.

        AKRABA GÖSTERDİLER

        Böbrek alıcı ve vericilerin de aralarında bulunduğu tutuksuz 20 sanık hakkında ise ‘Organ ticareti yapmak veya aracılık etmek’ suçlarından 9’ar yıl hapis cezası talep edildi. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, organ çetesinin nasıl çalıştığı ayrıntılarıyla anlatıldı. İddianameye göre Günay, Facebook üzerinden “Böbrek satışında yardımcı olunur” ilanıyla zengin alıcılar buldu. Vericileri de Kökyıldırım yoksul kişilerden seçti. Organ nakli için donörler sahte belgelerle akraba gibi gösterildi.

        KENDİ BÖBREĞİNİ DE

        Çete her böbrek için 40-50 bin lira aldı. Paranın yarısını böbreğini satanlara verdiler, diğer yarısını da kendilerine aldılar. Kendi böbreklerini de satan Kökyıldırım ve çete üyelerinin taksitle böbrek sattığı da belirlendi. İddianamede, Şerafettin Tüzün’ün, Murat Tabur’dan 14 bin liraya aldığı böbreğin bedelinin 8 bin lirasını peşin verdiği, kalanını ise ayda 493 lira taksitlerle ödediği de ifade edildi. Çete geçtiğimiz ocak ayında çökertilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ