Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Acemi paraşütçü elektrik tellerine indi!

        FETHİYE / AHT

        Yamaç paraşütü eğitimi için Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesine gelen Endonezyalı üniversite öğrencisi genç kız, rüzgarda paraşütünün kontrolünü kaybedince elektrik tellerine dolanarak havada bir süre asılı kaldı. Genç kızı itfaiye ekibi kurtardı.

        Yamaç paraşütüyle uçmak için Endonezya'dan Fethiye'ye gelen üniversite grubu içindeki 28 yaşındaki Lis Adrianne, sabah saatlerinde Ölüdeniz

        beldesindeki Babadağ'ın 1800 metrelik zirvesine çıkarak uçuşa geçti. Single (Tek başına) uçuş yapmak için paraşütünün kontrollerini tamamlayan genç kız, uygun rüzgarı bulunca havalandı ve gökyüzünden Ölüdeniz'in eşsiz manzarasını izlemeye başladı. Ölüdeniz semalarında yaklaşık 15 dakika süzülen genç kız, bir anda havada rüzgarın etkisi ile Ölüdeniz sahilinden 4 kilometre uzaklıktaki Ovacık Mahallesi semalarına sürüklendi. Evlerin üzerine geldiği sırada bir otoyola inmek için paraşütünü yere yönlendiren Lis Adrianne, yol kenarındaki yüksek gerilim hattının tellerine takıldı. Paraşütü yüksek gerilim hattının tellerine dolanan genç kız, elektrik akımına kapılmamak için beton direğe tutundu. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesiyle olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri geldi. Elektrik akımının kesilmesi sonrası direğe dayanan bir merdivenle kurtarılan genç kız, rahat bir nefes aldı. Tellere dolanan paraşütü ise kesilerek çıkartılabildi.

        Türk yamaç paraşütü pilotları, bu tür kazaların her zaman yaşanabileceğini belirtirken, genç kız Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından Belceğiz'e indirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ