Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sokak ortasında bıçakladı 15 gün yetti!

        Adana'da, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açan 7 yıllık karısını sokak ortasında bıçaklayarak ağır yaralayan öfkeli koca, tutuklu bulunduğu cezaevinden 15 gün sonra ara kararla tahliye edildi. Hayatı yeniden tehlike altına giren çaresiz kadın, 3 çocuğunu da yanına alarak başka bir şehre kaçtı. Genç kadının isyan eden annesi, "Çıkar çıkmaz 'Çocuklarımı görmek istiyorum' diye haber yollamış. Niyeti yavrumu öldürmek. Kızımı kim koruyacak?" dedi.

        Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde 23 Temmuz günü meydana gelen olayda, işsiz gezen 34 yaşındaki Bilal Kantekin, 3 ay önce evi terk edip, boşanma davası açan eşi Sevda Kantekin'in izini sürmeye başladı. Karısını, kaynanasının evinin civarında ararken, bir apartmanın önünde oynayan 5 yaşındaki oğlu E.'yi gören Bilal Kantekin, 10 lira vererek annesinin temizliğe gittiği evin yerini öğrendi. Apartman önünde bağıran Bilal Kantekin, aşağıya inen Sevda Kantekin'i sırtından, sol kulak arkası ve sol kolundan bıçakladı. Kanlar içinde yaklaşık 200 metre koşan genç Sevda Kantekin'i, 'imdat' çığlıklarını duyanlar ölümden kurtardı.

        Saldırgan koca ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Cinayet Bürosu, Araştırma Bürosu ve Aranan Şahıslar Bürosu'nda görevli polislerden oluşan bir ekip, Bilal Kantekin'in gidebileceği adresleri tek tek araştırmaya başladı. Çalışmasını derinleştiren polis ekibi, Ova Mahallesi, 44116 sokaktaki tarla içindeki barakaya gece 03. 00'da operasyon düzenledi. Bilal Kantekin, suç aleti olduğu sanılan bıçakla yakalandı. Zanlı Kantekin'in evinde yapılan aramada da bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen Bilal Kantekin, "Sevda'yı çok seviyorum. Çocuklarımın rezil olmasını istemiyordum. Ayrılmak istemiyorum. Çok sevdiğim için yaptım, pişmanım" şeklinde ifade verdi.

        Saldırgan koca tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Sevda Kantekin ise polis korumasında 5 gün tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Bıçaklamadan önce de yine kocası tarafından burnunu ısırılarak kırılan ve üzerine sıcak su dolu çaydanlık dökülerek haşlanan Sevda Kantekin, tam da "rahat bir nefes aldım" diye düşünürken, 15 gün sonra kabusu yeniden başladı.

        Tutuklama için avukatının bir üst mahkemeye itiraz ettiği Kantekin, ara kararla tahliye edilip yeniden özgürlüğüne kavuştu. Tahliye haberi, Bilal Kantekin'in kızkardeşinden geldi. Davacı olmaması için Sevda'nın üzerinde baskı kurduğu iddia edilen görümce, telefon açarak, "Gözün aydın. Kocan tahliye oldu" dedi. Duyduğu sözler karşısında şok geçiren Sevda Kantekin, tahliye haberini kendi avukatından teyit edince çocuklarını da yanına alarak apar topar Adana'yı terk etti. Genç kadın başka bir şehre kaçarken annesi Hidayet Songül Uğurlu (43) olanlara anlam veremediğini ifade etti. Kızının göz göre göre ölüme atıldığını söyleyen Hidayet Songül Uğurlu, "Çıkar çıkmaz 'Çocuklarımı görmek istiyorum' diye haber yollamış. Niyeti yavrumu öldürmek. Kızımı kim koruyacak? Bu nasıl bir adalet. Adam bize de düşman. Hepimizin hayatı tehlikede. Kızıma ya da bana bir şey olursa bunun hesabını kim soracak" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ