Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye ona sahip çıktı

        Dört yıl önce annesini kaybeden, Van'da meydana gelen depremde evleri yıkılan, ikisi doğuştan bedensel ve işitme engelli olan 6 kardeşine hem ablalık hem de annelik yapan 16 yaşındaki Elvan Kipçi'ye, Anadolu Ajansının (AA) yaptığı haberin ardından Türkiye'nin dört bir yanından yardım seferberliği başladı.

        AA muhabirinin Van merkeze bağlı Yeşilsu köyünde karşılaştığı, 2'si engelli 6 kardeşine bakan 4 yıl önce ölen annesinin yokluğunu aratmamaya çalışan Elvan'la ilgili haberinin gazete ve televizyonlarda yer almasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Gaziantep, Ankara ve İstanbul'dan AA muhabirine ulaşan hayırseverler, yardım etmek istediklerini söylediler.

        AA ekibinin de yardımıyla Elvan adına Van'da bir bankada açılan hesap numarası, yardım etmek isteyen vatandaşlara bildirildi.

        Gaziantep'te esnaflık yapan İbrahim Ethem Çiftçi, her ay düzenli olarak 250 lira yatırmayı taahhüt etti ve ilk olarak 250 lirayı bu hesaba yatırdı. Çiftçi, aileye ulaştırılmak üzere hazırladığı 9 koliyi de kargoya verdi.

        İlahiyat öğrencisi bursunu gönderdi

        Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Cemile Yıldız da AA muhabirini arayarak, haberi televizyonda gördüğünü, izlerken kendisinin de çok üzüldüğünü ve ağladığını söyledi.

        Yıldız, banka hesabına bursu olan 100 lirayı göndererek Elvan'a destek oldu.

        Ankara'dan özel bir hastanenin sahibi iş adamı da aileyi arayarak, 9 ay boyunca hem engelli çocuklara hem de diğer kardeşlerine bakacağını ve baba Süleyman Kipçi'ye iş vereceğini söyledi.

        Eşi bayram günü vefat etti

        Baba Süleyman Kipçi, 2008'de Kurban Bayramı'nda sabah kurban kestikleri sırada annesinin eşinin rahatsızlandığını söylediğini ifade ederek, ''Eşimi aldım hastaneye götürdüm, serum taktılar sonra çıktık. Öğleden sonra tekrar fenalaştı, yine hastaneye götürdüm. Yarı yolda 'eşin vefat etti' dediler. 'Bayılmıştır' dedim, inanmadım. Sonra geri köye geldik. Hipertansiyondan dolayı eşim vefat etmişti. Sonra o günden bu yana da evlenmedim. Kızım Elvan şimdi yatalak engelli kardeşlerine 4 yıldır bakıyor. Yarın, öbür gün Elvan da evlenip gidecek. Depremden sonra evimiz de gitti. Şimdi konteynerde kalıyoruz. Sadece başımızı sokacak bir yuva, bir de iş istiyorum. Van'ı, memleketimi terk etmek istemiyorum'' dedi.

        Kipçi, ''Sizin yaptığınız haberden sonra, Allah razı olsun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından aradılar, Ankara'dan, Gaziantep'ten, İstanbul'dan yardımseverler aradı, birçok insan aradı. Çok şey önerdiler, 'gelin burada biz size bakalım' dediler ama köyümden ayrılmak istemiyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Van'da bir iş olsun yeter'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ