Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dikkat kış geri geliyor soğuk hava etkisi

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı tüm yurtta Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle hissedilir derecede azalacak.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Tahminlere göre, bugün öğleden sonra iç kesimlerde görülecek mevzi sağanağa ilave akşam saatlerinden itibaren Karadeniz Bölgesi de yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesiminin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

        Yarın, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde gerçekleşecek.

        Yurdu etkileyen soğuk ve yağışlı hava kütlesi, 28 Mart Çarşamba Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesiminde (Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde) etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

        Öte yandan; 28 Mart'ta yurdun kuzeybatı kesimlerinin Marmara, Kuzey ve iç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölümü Balkanlar üzerinden gelen yeni yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Kütahya'nın yüksek kesimleri ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

        Hava sıcaklığının, yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 10 derece azalacağı, 28 Mart'ta önemli bir değişikliğin olmayacağı, 29 Mart Perşembe gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı bekleniyor.

        Meteoroloji'den Nevşehir'de yağış uyarısı

        Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yağmur yağışı uyarısında bulunarak, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

        Meteoroloji Müdürü Savaş İlktürk, yaptığı açıklamada, yurdu etkisi altına alan yağışlı havanın il genelinde de hissedileceğini söyledi.

        Özellikle 29 Mart Perşembe günü yağmur yağışı beklendiğini bildiren İlktürk, hafta boyunca diğer günler çok bulutlu ve parçalı bulutlu bir havanın tahmin edildiğini kaydetti.

        Hava sıcaklığının ise -3 ile 11 derece arasında değişmesinin tahmin edildiğini ifade eden İlktürk, havanın 30 Mart Cuma gününden itibaren yeniden ısınacağını tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.

        Samsun'da etkili sis

        Samsun'da sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş uzaklığı 500 metreye kadar düştü.

        Samsun'da özellikle sahil kesiminde etkili olan sis ulaşımı yer yer olumsuz etkiledi. Görüş uzaklığı yoğun sis nedeniyle sabah saatlerinde 500 metreye kadar düştü. Öte yandan, sis altında kalan sahilde balık tutanlar ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı.

        Samsun Devlet Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, soğuk havaların ardından sıcaklıkların bir anda 18 dereceye kadar çıktığını, gece gündüz arasında yaşanan ani sıcaklık değişiminin sise neden olduğunu belirtti. Hava sıcaklığının Samsun'da bugün 14 derece olacağı, yarın ise kentte yağmur beklendiği belirtildi.

        Trabzon'da uçak seferlerine sis engeli

        Trabzon'da etkili olan yoğun sis nedeniyle dün geceden bu yana uçak seferi yapılamadı.

        Gece etkisini gösteren yoğun sis nedeniyle İstanbul ve Ankara'dan gelen uçaklar Erzurum'a yönlendirildi. İstanbul'da Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Trabzon'a dönen bazı Trabzonsporlu futbolcuların da içinde bulunduğu THY uçağı, İstanbul'dan 1 saat rötarlı kalkmasının ardından 03.30 sıralarında pisti pas geçerek Erzurum'a yöneldi. Uçak, saat 04.30'da Erzurum Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcular otobüsle Trabzon'a gönderildi.

        Sabah saatlerinde de devam eden sis nedeniyle Trabzon Havalimanı'na hala uçak seferi yapılamadı. Meteoroloji yetkilileri, yoğun sisin akşam saatlerine kadar süreceğini açıkladı.

        Doğu Anadolu'da soğuk hava

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

        Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

        Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 12, Kars'ta eksi 10, Erzincan'da eksi 4 derece olarak ölçüldü.

        Günün en yüksek hava sıcaklığının Ağrı'da 0, Erzurum ve Ardahan'da 2, Kars'ta 3, Bayburt'ta 4, Erzincan'da 13, Iğdır'da 15 derece olacağı tahmin ediliyor.

        Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 12, Ağrı'da 9, Iğdır'da 1 köyle ulaşım sağlanamıyor. Köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması yapılıyor.

        Bu arada, bölgenin kuzey kesimlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

        Tüm yurtta hava durumu

        Bütün bölgelerin parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, Bilecik, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Çankırı, Gaziantep ve Kilis ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ