Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eski Galatasaraylı futbolcunun öldüğü kazada karar çıktı

        Serdar KULAKSIZ - AHT

        İstanbul Levent’te karşıdan karşıya geçmek isteyen Galatasaray’ın eski futbolcularından Bakırköyspor Teknik Direktörü Sebahattin İspirli’ye (54) çarparak ölümüne neden olmak suçundan yargılanan NabiM., 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen hapis cezasını 12 bin 100 lira para cezasına çevirdi.

        Levent’te 2012 yılında İspirli’ye, gece 01.35 sıralarında 4. LeventMetro Durağı önünden karşıya geçmek isterken NabiM. otomobiliyle çarptı. İspirli hayatını kaybetti. Olay yeri inceleme tutanağı, trafik kazası tespit tutanağı ve dosyadaki diğer delillerden sürücünün olayda kusurlu olduğu ortaya çıktı. Savcılık sürücü hakkında taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.

        ‘BİRDEN ÖNÜME ÇIKTI’

        Nabi M. ifadesinde olay sırasında evine dönmek için Büyükdere Caddesi üzerinden giderken yolun orta refüjünden karanlıkta bir yayanın aniden önüne çıktığını anlatarak, “Kişi demir bariyerlerden muhtemelen atlayarak yolun diğer tarafına geçmek istiyordu. Ben aniden fren yapmama rağmen vurmak zorunda kaldım. 100 metre ileride altgeçit olmasına rağmen maktul burayı kullanmayıp bu şekilde karşıdan karşıya geçmek istemiş” dedi.

        Olayla ilgili olarak alınan 3 ayrı bilirkişi raporunun 2’sinde asli kusurunmaktul Sebahattin İspirli’de, tali kusurun ise sanık Nabi M.’de olduğu, Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda ise maktulün asli ve tam kusurlu olduğu bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ