Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muhammet Eren bebeğe kalp bulunması için kollar sıvandı

        AHT

        Kalp kası bozukluğu nedeniyle kalp nakli bekleyen 17 aylık Muhammet Eren Dönmez için ailesi seferber oldu. Biri 1.5 aylık, diğeri 5 yaşında iki oğulları daha olan Dönmez Ailesi’nin umudu, Almanya’da. Kalp nakli için 1.5 yıldır beklediklerini, ancak sonuç alamadıklarını belirten edebiyat öğretmeni baba Yavuz Dönmez (34), “Çocuğumuzun Almanya’da nakil olması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Umudumuz artık orada. Çünkü Almanya’da sıraya girildiğinde 3 ila 6 ay arasında nakil olma olasılığının çok yüksek olduğunu öğrendik” diye konuştu.

        ‘6 AY DEDİLER, OĞLUM DİRENDİ’

        Eşi Yavuz Dönmez ile Gülben Ergen’in Show TV’de yayınlanan programı ‘Gülben’e konuk olan anne Şennur Dönmez (33), “Oğluma anne karnında teşhis konuldu, dünyamız başımıza yıkıldı. İlk başta doktorlar, ‘Kalp nakli gerekiyor, en fazla 6 ay yaşayabilir’ dediler. Ama oğlum ölüme direndi. Sonra yine kötüleşti. Çocuğum ölüme her geçen gün yaklaşıyor” dedi.

        Şu an oğlunun kalbinin, 16 yaşındaki bir çocuğun kalbi büyüklüğünde olduğunu belirten Dönmez, “Şu an 7 kilo 800 gram. Yürüyemiyor, konuşamıyor, oturamıyor. Bize hep ‘Donör yok, ölümü bekleyeceksiniz’ diyorlar, ama biz pes etmek istemiyoruz. Lütfen yetkililer sesimiz duysun” şeklinde konuştu.

        HESAP NUMARASI

        HALKBANK HESAP NO: 0878 01023742 IBAN: TR69 0001 2009 8780 0001 0237 42-MUHAMMET EREN DÖNMEZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ