Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Darıca Belediyesi tarafından 15 Ekim'de 6'ncısı düzenlenecek Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda dünya rekoru kırma başarısı gösteren sporcuya 50 bin dolar ödül verilecek.

        Darıca Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca, Kocaeli ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkısı olan maratona ilişkin en büyük hedeflerinin atletizmde bronz kategoriye yükselmek olduğunu söyledi.

        Maratonu izlemek için Avrupa'dan bir heyetin geleceğini ve verecekleri rapor doğrultusunda karar verileceğini dile getiren Karabacak, "Bronz kategoriye geçeceğimize inanıyorum. Bunu başaracak güçteyiz. Yarı maratonda Avrupa Bronz kategorisinde 4 yarış var. İnşallah Uluslararası Darıca Yarı Maratonu beşinci yarış olacaktır." diye konuştu.

        - "10 ülkeden bin 200 elit sporcu katılacak"

        Karabacak, maraton yarışına yurt içinden ve dışından büyük ilgi olduğuna dikkati çekerek, "Yarışlara katılmak için bugüne kadar 10 ülkeden dünya ve Avrupa derecesi bulunan bin 200 elit sporcu kayıt yaptırdı. 8 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de katılımcı sayısını 20 binlere çıkarmak." ifadelerini kullandı.

        Maratonda dağıtılacak ödüller hakkında bilgi veren Karabacak, birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin dolar ödül verileceğini bildirdi.

        Maratonda Türk sporcular arasındaki sıralamada ilk 3'e girenlere de 5 bin, 4 bin ve 3 bin lira ödül vereceklerini aktaran Karabacak, "Maratonda dünya rekoru kırma başarısı gösteren sporcuya 50 bin dolar ödül verilecek." dedi.

        Toplantıya, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve ilk maratonun birincisi Bekir Karayel de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler