Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HARRAN TIP ÜROLOJİ ALANINDA ULUSLARARASI EĞİTİM VERİYOR

        ŞANLIURFA (İHA) - Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim dalı yurtdışından gelen doktorlara eğitim vererek bir ilke imza attı.

        Azerbaycan'dan gelen üç ay süre ile üniversitede uygulamalara katılan iki doktorun eğitimi, başarı ile sonlandırıldı. Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan bu eğitim süreci daha kapsamlı eğitimler için öncü teşkil etmektedir. Harran Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji kliniğinde başarı ile uygulanan, Laparoskopik ürolojik cerrahiler (kapalı ameliyatlar), endoskopik cerrahiler (Prostat-mesane-üreter taşı), peruktan (kapalı böbrek taşı), lazer kullanımı hakkında başta olmak üzere tüm ürolojik cerrahiler hakkında kapsamlı bilgi sahibi olan Dr. Mirhikmat Gıyasov ve İsmayil Huseynov ülkelerine döndü. Eğitimler sonunda sertifikalar verildi. Sertifika töreni sırasında konuşan Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Yeni, "Bu eğitim bir ilk oldu. Bundan sonra bu bilim dalında ve diğer birçok bilim dalında yurt içi ve yurt dışı talep eden doktorlarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz. Şu an eğitimini başarı ile tamamlayan bu doktor arkadaşlar bir sonraki sene için tekrar hastanemize gelip eğitim almak istediklerini bildirdiler. Biz de buradan diyoruz ki bu kapı her zaman sizlere açık olacak. İnşallah burada aldığınız güzel eğitimle kardeş ülke Azerbaycan'da güzel hizmetlerde bulunursunuz" diye konuştu. Eğitimlerde Prof. Dr. Ercan Yeni, Doç. Dr. Halil Çiftçi ve Doç. Dr. Yiğit Akın başta olmak üzere, Yrd. Doç. Dr. Bülent Katı, Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit görev aldı.

        Üç aylık eğitim sonunda memnuniyetlerini bildiren Azerbaycanlı doktorlar bir de başarılı sunum yaptı.

        (SD-Y)

        03.06.2016 14:20:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler